Επίσημο: Νέο Ford Kuga Vignale

Επίσημο: Νέο Ford Kuga Vignale

To νέο Ford Kuga Vignale φέρνει μια premium αύρα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV/crossover.

Το Ford Kuga δεν πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, αλλά σαφώς είναι ένα από τα καλύτερα τοποθετημένα SUV στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο η τελευταία αναβάθμισή του έρχεται μέσα από το πρόγραμμα Vignale, αναβαθμίζοντας ποιοτικά και σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών το κόμπακτ SUV του Μπλε Οβάλ.

Το
Kuga Vignale παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον Μάρτιο που μας πέρασε στο Σαλόνι της Γενεύης. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι όσον αφορά το μηχανολογικό τίποτα δεν αλλάζει, όπως και με τα αντίστοιχα Mondeo, S-MAX και Edge Vignale. Όλα τους επιχειρούν να εισέλθουν στην premium αγορά, προσφέροντας ξεχωριστά χρώματα, αναβαθμισμένη καμπίνα και υπηρεσίες μετά την πώληση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Mondeo Vignale 2.0 TDCi AWD

Η Ford λέει ότι το μοντέλα Vignale είναι φινιρισμένα στο χέρι από «μάστορες του είδους» στο Vignale Center της εταιρείας στο εργοστάσιο της Valencia στην Ισπανία –σ.σ. Καλά παιδιά, ηρεμήστε! Δεν γίνατε και η SVO.

Το πρώτο Kuga Vignale παραγωγής που παρουσιάστηκε στον Τύπο και βλέπετε στις φωτογραφίες είναι σε χρώμα Vignale Milano Grigio περλέ μεταλλικό. Δεν γνωρίζουμε γιατί θα έπρεπε το χρώμα του δερμάτινου σαλονιού «Cashmere», αλλά πρόκειται για μια εκπληκτική απόχρωση ανοιχτού μπεζ που ενσωματώνει καλαίσθητo μαύρo φιτίλι στο έδρανο και στην πλάτη των καθισμάτων. Φροντίστε μόνο να μην ξεβάφει το παντελόνι σας!

Όσον αφορά τους κινητήρες, αυτοί όπως είπαμε προέρχονται αυτούσιοι από την γκάμα του υφιστάμενου Ford Kuga. Έτσι, για το Ford Kuga Vignale οι επιλογή όσον αφορά τον κυβισμό είναι δύο: 1.500άρης βενζίνης EcoBoost 150 ή 182 PS και δίλιτρος ντίζελ TDCi με 150 ή 180 PS. Τα μοτέρ συνδυάζονται ανάλογα κάποια με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και εμπρός κίνηση ή AWD και κάποια με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Με την παραδοχή ότι τα περισσότερα Kuga που πωλούνται είναι επιπέδου Titanium, φανταζόμαστε ότι θα βρεθούν κάποιοι πελάτες που θα τα επιλέξουν. Αν και το νέο φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, με το πώς διαμορφώνεται το τέλος ταξινόμησης, θα επηρεάσει σημαντικά προς τα πάνω την τιμή τους, άρα και την εμπορική πορεία τους.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube