Επίσημο: Νέο Fiat Freemont Cross [85 φωτογραφίες+video]

Επίσημο: Νέο Fiat Freemont Cross [85 φωτογραφίες+video]

H Fiat έδωσε στη δημοσιότητα μια μεγάλη σειρά φωτογραφιών και λεπτομέρειες για το νέο Freemont Cross που θα ντεμπουτάρει επίσημα το φθινόπωρο.

Η Fiat μας είχε προϊδεάσει για την πιο «περιπετειώδη» έκδοση του Freemont, την Cross, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Μην ξεγελιέστε, όμως, από το όνομα. Και σε αυτή την περίπτωση, το Freemont Cross δεν είναι καινούργιο μοντέλο, αλλά ένα Dodge Journey Crossroad με άλλα σήματα.

Η μοναδική αλλαγή άξια αναφοράς, όπως εξάλλου συνέβη και το στάνταρ Freemont [δοκιμή], είναι η αντικατάσταση των βενζινοκινητήρων των Chrysler με τουρμποντίζελ μοτέρ MultiJet II: Δίλιτρος με απόδοση 140 ή 170 PS. Όπως και η απλή έκδοση, έτσι και η Cross προσφέρει τετρακίνηση μόνο στην έκδοση με τους 170 ίππους και μόνο σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο. Η βασική των 140 ίππων είναι δικίνητη και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό, το Freemont Cross ενσωματώνει νέους προφυλακτήρες με ασημένιες και μαύρες διακοσμήσεις, μαύρη μάσκα, φιμέ φανάρια εμπρός πίσω, πλευρικά μαρσπιέ και 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος σε μαύρο χρώμα.

Στην καμπίνα, τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με ένα συνδυασμό μαύρου δέρματος και μικρών κομματιών υφάσματος, με ανοιχτές γκρι ραφές και διακοσμήσεις στο χρώμα του γραφίτη.

Το παιχνίδι του εντυπωσιασμού όμως παίζεται στο κομμάτι του εξοπλισμού, που συγκρινόμενος με τον ήδη πληθωρικό του στάνταρ Freemont διαθέτει μπόλικα παραπάνω στοιχεία: Ηχοσύστημα Alpine Premium με ενισχυτή 368W, έξι ηχεία και subwoofer, σύνδεση Bluetooth, DVD player και υποδοχή SD, και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με 8ιντση οθόνη αφής.

Τα άλλα στοιχεία του εξοπλισμού του νέου Freemont Cross είναι σύστημα Keyless Enter’n Go, τιμόνι που ενσωματώνει τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του cruise control, κάθισμα του οδηγού που ρυθμίζεται ηλεκτρικά με δέκα ξεχωριστές ρυθμίσεις, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες και φωτιζόμενες ποτηροθήκες. Φυσικά, στο κομμάτι της ασφάλειας υπάρχει στάνταρ ESP και έξι αερόσακοι.

[Πηγή Fiat]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube