To Αύγουστο η Pagani Huayra Roadster;

To Αύγουστο η Pagani Huayra Roadster;

Νέα αναφορά λέει ότι η Pagani θα παρουσιάσει επίσημα την Huayra Roadster τον Αύγουστο, στο Pebble Beach Concours d’ Elegance, στην California.

H Pagani, που πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στο σταντ της, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, με την Huayra BC, φαίνεται ότι ήδη ολοκληρώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες ενός ακόμη μοντέλου, της Huayra Roadster.

Ανώνυμες πηγές που έχουν στενή επαφή με την εταιρεία λένε ότι αυτή τη στιγμή η Huayra Roadster βρίσκεται «στα τελευταία στάδια εξέλιξης» και ήδη 75 από τα 100 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη παραγγελθεί.

Λεπτομέρειες για τη νέα Huayra Roadster δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι βαρύτερο από την κουπέ Huayra των 1.360 kg, λόγω των επιβεβλημένων ενισχύσεων. Είναι περιττό βέβαια να πούμε ότι οι εντυπωσιακές πόρτες-φτερά γλάρου θα δώσουν τη θέση τους σε δύο συμβατικές θύρες, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και άλλες αλλαγές στο αμάξωμα σε σχέση με την κουπέ εκδοχή της Huayra.

O διτούρμπινος 6λιτρος V12, καταγωγής Mercedes-AMG το πιθανότερο είναι να παραμείνει αναλλοίωτος, με μέγιστη ισχύ 730 άλογα και μέγιστη ροπή 101,9 kgm. Πάντως, η αύξηση του βάρους αναμένεται να επηρεάσει αντιστρόφως ανάλογα τις επιδόσεις που θα είναι χαμηλότερες από τα 3,3” για τα 0-100, ενώ η χειρότερη αεροδυναμική θα κατεβάσει τα 360 km/h τελικής που πετυχαίνει το κουπέ.

Η προσφάτως παρουσιασθείσα Huayra BC θα αποκτήσει επίσης έκδοση ρόουντστερ, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι έτοιμη σε περίπου δύο χρόνια. Και θα ενσωματώνει όλες τις αναβαθμίσεις των κουπέ, οπότε αναμένουμε μεγαλύτερη ισχύ, μικρότερο βάρος και καλύτερη αεροδυναμική.

[Πηγή carbuzz.com, σκίτσο τρίτης πηγής]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube