Πρόταση πρόωρης συνταξιοδότησης σε 5.600 εργαζομένους από την Peugeot Citroën

Πρόταση πρόωρης συνταξιοδότησης σε 5.600 εργαζομένους από την Peugeot Citroën

Η PSA Peugeot Citroën, ο δεύτερος μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής, σχεδιάζει να προσφέρει στους Γάλλους εργαζομένους του τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης

Η PSA Peugeot Citroën, ο δεύτερος μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής, σχεδιάζει να προσφέρει στους Γάλλους εργαζομένους του τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, για να περιορίσει τις απώλειες και να επιστρέψει στην κερδοφορία, σύμφωνα με επίσημη πηγή του συνδικάτου των εργαζομένων.

Σε συζητήσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή 12/7, η Peugeot πρότεινε την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης ύψους 1,5 μισθού στους εργαζομένους που θα αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, ενώ βρίσκονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τη δήλωση έκανε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Bloomebrg ο Frank Don, επικεφαλής του παρισινού συνδικάτου εργαζομένων GFTC.

Το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης θα μπορούσε να αφορά εργαζομένους ηλικίας τουλάχιστον 57 ετών και αφορά 5.600 άτομα, δήλωσε ο Don. Το προσωπικό που εργάζεται υπό μερική απασχόληση θα μπορούσε να αποζημιωθεί με το 70% των μικτών αποδοχών 36 μηνών και οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν όλα τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους. Η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν έχει μέχρι στιγμής συζητηθεί, ενώ οι εκπρόσωποι της Peugeot αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

H Peugeot, που σύμφωνα με τις αναφορές έχει λειτουργικές απώλειες €576 εκατ., έχει δρομολογήσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης που περιλαμβάνει το κλείσιμο ενός εργοστασίου στα περίχωρα του Παρισιού και την περικοπή 11.200 θέσεων εργασίας στη Γαλλία. Τα εργοστάσια της Peugeot στη Γαλλία αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής παραγωγής της PSA, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube