Κίνα, η πρώτη αντίδραση για την έρευνα της ΕΕ

Κίνα, η πρώτη αντίδραση για την έρευνα της ΕΕ

Η Κίνα, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση επιβολής πρόσθετων δασμών στα EV που κατασκευάζονται στα χώματά της, τόνισε πως οι πληροφορίες που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν «άνευ προηγουμένου».

China vs Europe

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβλέπει την εμπορική πολιτική για λογαριασμό της ΕΕ, ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι θα επιβάλλει από τον Ιούλιο επιπλέον φόρους έως 38,1% σε εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να αντισταθμίσει υπερβολικές επιδοτήσεις που έδινε η Κίνα.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι «σοκαρισμένες και απογοητευμένες» από την απόφαση, αφού έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να συνεργασθούν, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Χε Γιαντόνγκ.

Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα θεμιτά δικαιώματα και συμφέροντα των εταιρειών της διαβεβαίωσε το Πεκίνο

BYD Atto 3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο, δασμοί έως 38,1% στα κινεζικά EV

«Το είδος, η έκταση και η ποσότητα των πληροφοριών, που συγκεντρώθηκαν από την ευρωπαϊκή πλευρά ήταν άνευ προηγουμένου και πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι χρειάζεται για μια έρευνα για επιβολή αντισταθμιστικών δασμών», αναφέρει ο αρμόδιος του υπουργείου στην απάντησή του σε ερώτηση από κινεζικά κρατικά μέσα Ενημέρωσης για το αν η Κομισιόν επιδίωξε να... κατασκοπεύσει την κινεζική βιομηχανία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σε ένα ομολογουμένως τραβηγμένο σενάριο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να της δώσουν πληροφορίες αναφορικά με τις πηγές των πρώτων υλών τους για τις μπαταρίες, τα βιομηχανικά εξαρτήματα, την τιμολόγηση, καθώς και την ανάπτυξη διαύλων πώλησης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κίνηση της ΕΕ «στερείται νομικής βάσης και ζημιώνει την παγκόσμια πράσινη μετάβαση και την ανοικτή συνεργασία», δήλωσε σήμερα ο Χε Γιαντόνγκ. «Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα θεμιτά δικαιώματα και συμφέροντα των εταιρειών της», πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube