Κατασκευάστηκε η 5.000ή Lamborghini Aventador

Κατασκευάστηκε η 5.000ή Lamborghini Aventador

H ναυαρχίδα της Lamborghini με 5.000 αυτοκίνητα στην παραγωγή κατέληξε να γίνει πιο δημοφιλής από την προκάτοχό της, Murcielago.

Πέντε χρόνια ύστερα από το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η ατμοσφαιρική 12κύλινδρη και τετρακίνητη Aventador έπιασε στην παραγωγή τα 5.000 κομμάτια.

Νούμερο που είναι 1.000 αυτοκίνητα περισσότερα από τις πωλήσεις της Mucielago, στα δέκα χρόνια της καριέρας του προκατόχου της Aventador.

Το γενέθλιο 5.000ό αυτοκίνητο είναι μια Aventador LP700-4 Roadster[δείτε το video που την οδηγούμε] σε χρώμα Rosso Bia. Μια ειδική απόχρωση μεταλλικού κόκκινου που είδαμε για πρώτη φορά στην Aventador LP750-4 Superveloce και περιέχει μικροσκοπικά κομμάτια χρυσού για να δημιουργεί αυτή την ιδιαίτερη λάμψη. Το αυτοκίνητο θα παραμείνει σε εθνικό έδαφος, όπου ο ιδιοκτήτης του αναμένει να του το παραδώσουν.

Η Lamborghini είναι αισιόδοξη όταν αναφέρεται στο μέλλον της Aventador και όπως γράφει στο δελτίο Τύπου «με ένα facelift να βρίσκεται στις συζητήσεις και πιθανώς τουλάχιστον μία ειδική έκδοση ακόμη», οι πιθανότητες είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής να βρίσκεται κοντά στο νούμερο 10.000, όταν θα ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης της.

Παρότι η Aventador κουβαλάει πέντε χρόνια στην πλάτη της παραμένει ικανή για εντυπωσιακές επιδόσεις πρώτης γραμμής μεταξύ των σούπερκαρ. Με 2,9” για τα 0-100 km/h, 8,6” για τα 0-200 km/h, 24” για τα 0-300 km/h και τελική ταχύτητα 350 km/h, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να τα βάλουν μαζί της. Τα 700 άλογα του 12κύλινδρου μοτέρ περνούν στο δρόμο μέσω ενός 7τάχυτου σασμάν ISR, μοιράζοντας τη ροπή των 70,3 kgm στις τέσσερις γωνίες της βασικής Aventador.

Όσο για του πιο απαιτητικούς υπάρχει η LP750-4 Superveloce με τους 750 PS και ελαφρά καλύτερες επιδόσεις, μιας και είναι και 50 kg ελαφρύτερη.

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube