Η VW ποντάρει στον Ogier για την εξέλιξη των σπορ μοντέλων της

Η VW ποντάρει στον Ogier για την εξέλιξη των σπορ μοντέλων της

Η VW στοχεύει στο να αυξήσει την εμπλοκή του Sébastien Ogier στην εξέλιξη όλων των γρήγορων μοντέλων της.

O παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι 2013, Sébastien Ogier, φαίνεται ότι θα παίξει ένα ευρύτερο ρόλο στην εξέλιξη των σπορ μοντέλων της Volkswagen, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της εταιρείας, Heinz-Jakob Neusser.

Ο Ogier που κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του, οδηγώντας το VW Polo R WRC στην πρώτη του σεζόν στο πρωτάθλημα, έχει ήδη εργαστεί πάνω σε αυτό το αντικείμενο, εξελίσσοντας στο VW Golf R στο Nürburgring και τώρα συνεχίζει την εξέλιξή του στο δρόμο.

«Διαθέτει μια ειδική τεχνογνωσία για το πώς χρειάζεται να συμπεριφέρονται τα σπορ αυτοκίνητα», δήλωσε ο Neusser από το Tokyo Μotor Show. «Προσδοκούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητές του σε πιο ευρεία κλίμακα. Η συνεισφορά του στο Golf R αποτιμάται ως πολύ θετική».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής χρησιμοποιεί έναν οδηγό αγώνων εγνωσμένης αξίας για την εξέλιξη σπορ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την Infiniti, ο Sebastian Vettel παίζει «καταλυτικό ρόλο» στην εξέλιξη του Infiniti Q50 και του FX Vettel Edition. Αλλά και ο Michael Schumacher προορίζεται για να εξελίσσει τα μοντέλα επιδόσεων της Mercedes-Benz AMG.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube