Η Polestar βελτιώνει τα μοτέρ Drive-E

Η Polestar βελτιώνει τα μοτέρ Drive-E

H Polestar ανακοίνωσε το πρόγραμμα Βελτίωσης Επιδόσεων που σχεδιάστηκε ειδικά για την ενδυνάμωση των επιδόσεων στο μοτέρ Volvo, της οικογένειας Drive-E.

Η ιστορία της Polestar είναι σχετικά πρόσφατη, καθώς ο βελτιωτής και ταυτόχρονα αγωνιστική ομάδα υφίσταται μόλις από το τέλος της δεκαετίας του ’90. Στο πέρασμα αυτών των χρόνων, η Polestar έγινε τόσο σημαντική για τη Volvo, έτσι ώστε η σουηδική εταιρεία να συνεργάζεται μαζί της για το λανσάρισμα ειδικών, πιο ισχυρών μοντέλων, με βάση τα στάνταρ αυτοκίνητα.

Οι κατασκευαστές που προτείνουν βελτιώσεις στα καινούργια μοντέλα τους είναι ελάχιστοι. Αν κάποιος θα ήθελε να αυξήσει την ισχύ στο αυτοκίνητό του, η πιο προσφιλής μέθοδος είναι ο αναπρογραμματισμός της ηλεκτρονικής διαχείρισης του μοτέρ, με πιθανότερο παρεπόμενο την πτώση της εγγύησης. Η Volvo έρχεται να προτείνει στους ιδιώτες πελάτες της ένα πρόγραμμα βελτίωσης, υπό την αιγίδα του εγκεκριμένου βελτιωτή της, την Polestar, για όποιον θα ήθελε το Volvo του να αποχτήσει ισχυρότερες επιδόσεις.

Για την ώρα, αυτό που γνωρίζουμε για την Polestar είναι ότι θα εργαστεί πάνω στα πιο ισχυρά βενζίνης (Τ5 και Τ6), αλλά και ντίζελ (D4 και D5), αποκλειστικά συνδυασμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι βελτιώσεις αφορούν την απόκριση του γκαζιού, τις ταχύτερες αλλαγές των σχέσεων στο σασμάν (με μια καλύτερη ηλεκτρονική διαχείριση στο κιβώτιο), αλλά και την αύξηση της ισχύος, σε ορισμένες στροφές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, αναμένονται πάνω από 140 διαφορετικές βελτιώσεις που θα αναγγελθούν το επόμενο μήνα.

Αυτό το πρόγραμμα βελτίωσης θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, αλλά η Polestar και η Volvo δεν έχουν ακόμα απαντήσει σε ποιες αγορές αφορά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα βελτιωμένα αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση.

[Πηγή Polestar]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube