Consumer Reports: Σκεπτικισμός για την αξιοπιστία της Alfa Romeo Giulia

Consumer Reports: Σκεπτικισμός για την αξιοπιστία της Alfa Romeo Giulia

Το Consumer Reports αγόρασε εδώ και λίγο καιρό μια Alfa Romeo Giulia που θα αξιολογηθεί συνολικά στο τέλος του 2017.

Η αγορά μιας Alfa Romeo Giulia αντί ενός Audi A4, μιας BMW 3 Series ή μιας Mercedes-Benz C-Class χρειάζεται ένα «τεράστιο άλμα πίστης» όταν πρόκειται για την αξιοπιστία.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο Mike Quincy του Consumer Reports ύστερα από την πρώτη επαφή του με την ιταλική μπερλίνα. Η οποία για την περίπτωση είναι το μοντέλο Ti, με δίλιτρο μοτέρ 280 PS και αυτόματο 8άρι σασμάν. Σύμφωνα με αναφορά του Consumer Reports στο κανάλι του στο YouTube προ μηνός, το αυτοκίνητο έχει επιστρέψει ήδη τρεις φορές στον ντίλερ για service: Αισθητήρας φρένων, πινακίδα που εμπόδιζε το ραντάρ παρκαρίσματος, ηλιοροφή που δεν άνοιγε.

Οδηγώντας το αυτοκίνητο σε καθημερινό ρυθμό, δηλαδή νορμάλ, η μόνη παρατήρηση ήταν ότι το κιβώτιο δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά όταν ήταν κρύο. Κατά τα λοιπά, εξήρε την ενδοτική κύλιση, το ακριβές κράτημα, την καλή πληροφορία από το τιμόνι και τη γενικότερη αύρα fun-to-drive που αναδίδει το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, η αλλαγή στην οδηγική ρύθμιση «Dynamic», ο Quincy αναφέρει ότι μεταμορφώνει την Giulia σε σπορτίφ αυτοκίνητο, ρυθμίζοντας αυτόματα απόκριση στο γκάζι, ανάρτηση, βάρος τιμονιού και ήχο εξάτμισης.

Η Alfa Romeo Giulia Ti του Consumer Reports, που στη βασική έκδοσή της στις ΗΠΑ στοιχίζει κάτω από τις $40.000, αγοράστηκε έναντι $48.890, καθώς είναι φορτωμένη με μερικά έξτρα: Επιτήρηση τυφλής γωνίας, προειδοποίηση σύγκρουσης, ηλιοροφή κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Audi φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τo Consumer Reports

Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε ότι το Consumer Reports αγοράζει ανώνυμα όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει. Οι δοκιμές γίνονται σε πίστα και σε δρόμους του Connecticut, και κάθε αυτοκίνητο περνά 50 ξεχωριστές δοκιμασίες.

Περιμένουμε με περιέργεια και ενδιαφέρον να διαβάσουμε την αξιολόγηση του οργανισμού ύστερα από συμβίωση ενός χρόνου.

[Πηγή Coscumer Reports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube