Αυτό το Toyota IQ νομίζει ότι είναι ο «Professor Z» από το Cars 2

Αυτό το Toyota IQ νομίζει ότι είναι ο «Professor Z» από το Cars 2

Ουσία και διασκέδαση. Ένα Toyota IQ ομορφαίνει τις αστικές μετακινήσεις και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Ενώ ο Lighting McQueen είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς παραγωγής Cars, οι θαυμαστές της σειράς κινουμένων σχεδίων της Pixar πιστεύουν ότι κι άλλοι χαρακτήρες αξίζουν προβολής. Κάπως έτσι προέκυψε ο «Professor Z» από το Cars 2, ο οποίος κατασκευάστηκε πάνω σε ένα Toyota IQ.

Η μετατροπή έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά το γεγονός ότι ο «Professor Z» σχεδιάστηκε αρχικά πάνω σε ένα microcar Zündapp της δεκαετίας του '50, ο μερακλής ιδιοκτήτης επέλεξε κάτι πολύ πιο σύγχρονο. Το Toyota IQ ήταν η κατάλληλη βάση, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. 

Αυτό το Toyota IQ είναι πιο εκκεντρικό από ροζ Lamborghini και ξεσηκώνει μόνο χαμόγελα

Toyota IQ

Το αν το αποτέλεσμα κρίνεται επιτυχημένο ή όχι, το αφήνουμε στην προσωπική κρίση σας. Οφείλουμε πάντως να παραδεχτούμε ότι έχει γίνει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Προσθέτοντας εκκεντρικότητα, το παρμπρίζ διαθέτει αυτοκόλλητα για τα μάτια, με το χαρακτηριστικό μονόκλ γυαλί του «τρελού Γερμανού επιστήμονα» τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Κεραυνός McQueen είναι μια... Toyota GT86 [video]

Το εσωτερικό φαίνεται σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, αν και με ελαφρώς μειωμένη ορατότητα προς τα έξω λόγω των διάφορων πρόσθετων. Οι φθορές στην καμπίνα και τις ταπετσαρίες φαίνονται σε αρμονία με τα 116.603 μίλια (187.654 km) που αναγράφονται στο οδόμετρο.

Toyota IQ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube