Instant karma για αναβάτη που σπάει καθρέφτη σε Tesla [video]

Instant karma για αναβάτη που σπάει καθρέφτη σε Tesla [video]

Tesla hater έφαγε την τούμπα του, τώρα θα αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη.

Tesla

Instant karma, θα μπορούσε να μεταφραστεί στα ελληνικά ως «θεία δίκη». Το βίωσε γερά στο πετσί του αναβάτης που ανερυθρίαστα κι εντελώς αναίτια χτύπησε με το πόδι του τον καθρέφτη ενός παρκαρισμένου Tesla.

Είτε πρόκειται για τιμωρία με μεταφυσικές προεκτάσεις είτε για απλή εφαρμογή των νόμων της Φυσικής, συνέβη κάτι πολύ λογικό: Ο αναβάτης έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στο οδόστρωμα. Σαν να μην έφτανε η τούμπα, το Sentry Mode του τραυματισμένου Tesla τον κατέγραφε σχολαστικά, οπότε θα υπάρξουν και νομικές κυρώσεις.

Γιατί τόσο μίσος για τα Tesla; Ευτυχώς οι κακόβουλες πράξεις καταγράφονται για να τιμωρούνται

Tesla

Το Sentry Mode ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των Tesla. Χρησιμοποιεί τις περιμετρικές κάμερες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να καταγράφει τα τεκταινόμενα. Κι όταν συμβεί κάτι που το λογισμικό θεωρεί ως συμβάν, αποθηκεύει το βίντεο στη μνήμη. Με συνολική διάρκεια δύο λεπτών ανά κλιπ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θεία δίκη για οδηγό που απειλεί μοτοσικλετιστή

Όταν λοιπόν κάποιος περάσει πολύ κοντά από το αυτοκίνητο ή βέβαια υπάρξει κραδασμός, το Tesla θα σώσει το περιστατικό στη μνήμη του. Καθώς όμως το Sentry Mode έχει μια κάποια κατανάλωση ενέργειας, κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να το απενεργοποιούν.

Υπό κανονικές συνθήκες, με λίγα περιστατικά και σε μοντέλα που έχουν μεγάλη μπαταρία, η κατανάλωση είναι 2-3% σε ένα 8ωρο-10ωρο. Την ώρα δηλαδή που είσαι στην εργασία σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θεία δίκη για νευριασμένο πεζό σε διάβαση

Αν όμως έχεις μοντέλο με μικρή μπαταρία και παρκάρεις σε εξαιρετικά πολυσύχναστο μέρος, που θα περάσουν δίπλα στο αυτοκίνητο πολλοί πεζοί και θα έχει 100άδες καταγραφές, τώρα μπορεί να δεις έως και διψήφιο ποσοστό της μπαταρίας σου να χάνεται στο 24ωρο.

Tesla

Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη του βανδαλισμένου Tesla, είχε ενεργοποιημένο το Sentry Mode. Ο νεαρός γνώριζε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταγράφεται, για αυτό είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του με μάσκα.

Μετά την πτώση όμως και μέσα στην ταραχή του, ούτε πρόσεξε ότι η μάσκα είχε φύγει από τη θέση της. Προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στη φυσιογνωμία του. Κάτι εξαιρετικά χρήματα τόσο στον κάτοχο, όσο κυρίως για τις Αρχές που έχουν το επίμαχο βίντεο στα χέρια τους. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube