Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου; Οδηγίες από την Kumho

Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου; Οδηγίες από την Kumho

Η επιλογή των ενδεδειγμένων ελαστικών θωρακίζουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβαινόντων.

Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου; Οδηγίες by Kumho

Δεν είναι πάντα εύκολο για τους χρήστες ενός αυτοκινήτου που δεν είναι ειδικοί στον τομέα να γνωρίζουν ποια μοντέλα ελαστικών ενδείκνυται να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητό τους και ποια όχι. Για να μάθεις εάν τα λάστιχα ταιριάζουν απόλυτα στο αυτοκίνητό σου, απλώς ακολούθησε τις πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του μοντέλου.

Το μέγεθος των ελαστικών 
Για να αντικαταστήσεις τα λάστιχα στο αυτοκίνητο, χρειάζεται πρώτα να γνωρίζεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εύκολο να τα μάθεις, επειδή τα στοιχεία τους υπάρχουν σε διάφορα σημεία:
-Στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου
-Στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού
-Στο πορτάκι του ρεζερβουάρ
-Ή απευθείας στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών που είναι φορά το αυτοκίνητο

Λάστιχα, Kumho Tyre

Διαλέγοντας λάστιχα
Τα νέα λάστιχα που μπορείς να επιλέξεις πρέπει να συμμορφώνονται με τους τους δείκτες μεγέθους, φορτίου και ταχύτητας που ορίζουν αυτά της πρώτης τοποθέτησης. Ή μεταξύ των προδιαγραφών που ορίζονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου που κατασκεύασε το αυτοκίνητό σου. 

Πάνω από όλα, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι τα νέα λάστιχα δεν πρέπει ποτέ να είναι στενότερα σε πέλμα ή να πιστοποιούνται για χαμηλότερο μέγιστο φορτίο ή ταχύτητα από τα παλιά ελαστικά. Οι σημαντικές πληροφορίες που θα σε οδηγήσουν στην επιλογή ελαστικών που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σου είναι αυτές που βρίσκονται στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού.

Λάστιχα, Kumho Tyre

Για παράδειγμα διαβάζοντας 225/45 R17 94W αυτό σημαίνει ότι:
Το 225 αφορά το πλάτος του πέλματος σε χιλιοστά.
To 45 αφορά το ύψος ελαστικού εκφρασμένο ως ποσοστό. Δηλαδή, η αναλογία μεταξύ του ύψους του πλευρικού τοιχώματος και του πλάτους του πέλματος. Σε αυτό το παράδειγμα, το ύψος του πλευρικού τοιχώματος είναι 45% του 225.
Το R αφορά τη δομή (ακτίνα) του ελαστικού.
Το 17 τη διάμετρο της ζάντας σε ίντσες.
Το 94 είναι ο δείκτης φορτίου.
Και το W o δείκτης ταχύτητας.

Επιλέγοντας λάστιχο βάσει των καιρικών συνθηκών
Το δεύτερο βήμα που συνιστάται στην επιλογή του σωστού τύπου ελαστικού, αφορά τις κλιματικές συνθήκες στις οποίες οδηγείς. Στη Ελλάδα με τον ήπιο καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τα πράγματα είναι απλούστερα στην επιλογή, αλλά εμείς θα σας πούμε όλες τις επιλογές.

Kumho Tyre
Θερινά λάστιχα Ιδανικά για θερμοκρασίες πάνω από 7 °C που προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα χάρη στη γόμμα τους. Και είναι σχεδιασμένα για βέλτιστη απόδοση σε υπερβολική ζέστη.

Χειμερινά λάστιχα Σχεδιασμένα για να αποδίδουν αποτελεσματικά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 7 °C, με πιο μαλακή γόμμα και βαθιές αυλακώσεις για καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι, στον πάγο ή στην κρύα άσφαλτο. Η χρήση των χειμερινών ελαστικών είναι απαραίτητη για την ασφάλεια σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Λάστιχα, Kumho Tyre

Λάστιχα για όλες τις εποχές Σχεδιασμένα για να είναι ευέλικτα στη χρήση, τα ελαστικά αυτά συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των θερινών και χειμερινών ελαστικών, παρέχοντας σταθερή απόδοση όλο τον χρόνο. Ωστόσο, μπορεί να μην υπερέχουν αντίστοιχα από τους άλλους δύο τύπους στις ακραίες θερινές ή χειμερινές συνθήκες.

Γιατί ελαστικά που να ταιριάζουν απόλυτα στο αυτοκίνητό σου;
Η οδήγηση με ακατάλληλα λάστιχα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς να επιλέγεις σωστά. 

Λάστιχα, Kumho Tyre

Με ελαστικά που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αυτοκινήτου, εκθέτεις τον εαυτό σου σε έναν αριθμό κινδύνων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλεια απόδοσης του αυτοκινήτου, καθώς και σε πρόωρη φθορά ή ζημιά του. Ακατάλληλα ελαστικά θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε τροχαίο ατύχημα, οι επιπτώσεις του οποίου με τη σειρά του θα μπορούσαν να είναι δραματικές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube