Hennessey Venom F5 χάνει τον έλεγχο στα 400 km/h, όλα καλά

Hennessey Venom F5 χάνει τον έλεγχο στα 400 km/h, όλα καλά

Η Hennessey ενημέρωσε ότι ο οδηγός εξέλιξης βγήκε από το Venom F5 χωρίς γρατζουνιά.

Venom F5

Μπορεί να επιζητούμε και να απολαμβάνουμε τα νέα ρεκόρ ταχύτητας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που ελοχεύουν σε αυτές τις ταχύτητες. Μας τους θύμισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πρόσφατο ατύχημα ενός Hennessey Venom F5 που έχασε τον έλεγχο με 400 km/h.

Ο κατασκευαστής με έδρα το Τέξας διεξήγαγε δοκιμές 0-250 mph κάποιων νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων στο Venom F5, όταν τα πράγματα πήγαν στραβά. Ο ιδρυτής κι ιδιοκτήτης της εταιρείας John Hennessey δήλωσε ότι το αυτοκίνητο δοκιμών είχε ένα πρόβλημα που σχετιζόταν με τη downforce. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός εξέλιξης να τρακάρει με ταχύτητα που ζαλίζει και μόνο στο άκουσμά της.

Όλα καλά για τον οδηγό εξέλιξης, παρά την τρομακτική ταχύτητα με την οποία συνέβη το κακό

 

 

Ο Hennessey δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό. Αρκέστηκε να ευχαριστήσει τους διασώστες και τους παρευρισκόμενους. Έσπευσε να δηλώσει καθησυχαστικά ότι ο οδηγός διέφυγε «χωρίς τραυματισμό». Το συμβάν έγινε στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Koenigsegg Jesko, «βάζει φωτιά» με τέσσερα νέα ρεκόρ

Το Venom F5 Revolution, η πιστάδικη παραλλαγή του αμερικανικού μοτέλου, υπόσχεται πάνω από 350 kg downforce στα 300 km/h και περισσότερα από 600 kg στα 400. Ο Hennessey δεν διευκρίνησε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο Venom F5 δοκιμαζόταν. Όπως και να έχει, οι τεχνικοί «θα αξιολογήσουν τα αεροδυναμικά δεδομένα για να προσδιορίσουν τα αίτια» της απώλειας της κάθετης δύναμης.

Venom F5

Κρατάμε το γεγονός ότι ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του και τη γεροδεμένη κατασκευή του αμερικανικού hypercar.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φιλανθρωπική δημοπρασία κληρώνει Hennessey Venom F5

Όταν ανακοινώθηκε το 2017, το Venom F5 υποσχόταν 1.600 ίππους με τιμή $1,6 εκατομμυρίων. Όταν τελικά άνοιξαν τα βιβλία παραγγελιών το 2021, όλα είχαν αυξηθεί. Η ιπποδύναμη ήταν τώρα 1.842 PS κι η τιμή στα $2,1 εκατομμύρια. Η παραγωγή των 24 μονάδων εξαντλήθηκε αστραπιαία.

Venom F5

Διαθέτοντας έναν twin-turbo V8 6,6 lt, το Venom F5 διαθέτει πλαίσιο κι αμάξωμα από ανθρακονήματα, ζυγίζει περί τα 1.350 kg και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 200 km/h σε 4,7

Το Venom F5 Revolution υπόσχεται καλύτερη απόδοση στην πίστα, με βελτιωμένο σύστημα ψύξης, πιο ψαγμένη αεροδυναμική και διαφορετικό στήσιμο. Θα σας κοστίσει $2,7 εκατομμύρια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube