Αγοράστε το αγωνιστικό Ford Mondeo που κυριάρχησε στο BTCC για... ψίχουλα

Αγοράστε το αγωνιστικό Ford Mondeo που κυριάρχησε στο BTCC για... ψίχουλα

Πωλείται σε δημοπρασία το αγωνιστικό Ford Mondeo που κατέκτησε το Bρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 2000, στο 1/5 του κόστους.

Στα τέλη της δεκατετίας του ’90 η Ford προσέγγισε την Prodrive και ζήτησε να προετοιμάσει το Ford Mondeo για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Το BTCC ήταν στις δόξες του τότε, με την συμμετοχή πολλών μεγάλων εργοστασίων και πολλά εκατομμύρια φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού να το ακολουθούν με συνέπεια, λόγω της εκτενούς δημοσιογραφικής κάλυψης από τηλεοπτικά κανάλια και έντυπα, ακόμη και εκτός Μ. Βρετανίας.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τo Ford Focus RS σε  δρόμο και πίστα [video]

Η Prodrive, με budget από την Ford $15.000.000, έφτιαξε τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία κυριάρχησαν απόλυτα την σεζόν του 2000, κάνοντας το 1-2-3 στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Το αυτοκίνητο φορούσε έναν δίλιτρο V6 με απόδοση περίπου 310 ίππων και ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο. Εννοείται ότι το σασί και η ανάρτηση ήταν custom, μελετημένα για αγωνιστική χρήση στο κορυφαίο επίπεδο. Με λίγα λόγια, πρόκειται για την απόλυτη προσθιοκίνητη πολεμική μηχανή.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Ford Mustang GT [video]

Ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί καταστράφηκε στην διάρκεια της χρονιάς. Τα άλλα τρία όμως σώζονται. Το συγκεκριμένο που πωλείται σε δημοπρασία της Silverstone Auctions είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει αποκατασταθεί πρόσφατα με κόστος περίπου $50.000. Το αμάξωμα είναι προσεγμένο, το ίδιο και τα μηχανικά μέρη. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε αγώνα. Η τιμή που εκτιμάται  ότι θα πιάσει στην δημοπρασία κυμαίνεται από $110.000 ως $140.000. Όχι και τόσοα πολλά αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για εργοστασιακό αγωνιστικό κορυφαίας κλάσης με πλούσιο παλμαρέ.

Πηγές RoT, AR Revista, Bring a Trailer

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube