Σπάνια αγωνιστική Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934 στο σφυρί

Σπάνια αγωνιστική Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934 στο σφυρί

Ένα σπάνιο μονοθέσιο των Grand Prix, μια Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934 δημοπρατείται στο Παρίσι, στο RM Sotheby's Rétromobile τον προσεχή Φεβρουάριο.

H Ferrari ξεκίνησε να φτιάχνει αυτοκίνητα με το όνομά της, τόσο για τους αγώνες όσο και για το δρόμο, από το 1947.

Αλλά η ιστορία της ξεκινά πολύ νωρίτερα. Στην πραγματικότητα ξεκίνησε κατεβάζοντας σε αγώνες αυτοκίνητα της Alfa Romeo, πρώτα ως ιδιωτική και στη συνέχεια ως επίσημη ομάδα, πριν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα τέτοιο λοιπόν αυτοκίνητο, ένα μονoθέσιο της Scuderia Ferrari, βγαίνει σε δημοπρασία.

Το αυτοκίνητο που θα βγει στο σφυρί είναι μια Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934, «αξιολογούμενη από πολλούς», σύμφωνα με τους RM Sotheby's, «ως ο πιο όμορφο και αποτελεσματικό αγωνιστικό της εποχής του». Πρόκειται για ένα από τα εννέα κομμάτια που κατασκευάστηκαν ύστερα από την αλλαγή των κανονισμών το 1934, με το P3 Monoposto, όπως αλλιώς λεγόταν, να κερδίζει με τον Luis Chriron το γαλλικό Grand Prix στο Montlhery –τα υπόλοιπα τέσσερα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τα κέρδισαν οι Mercedes-Benz W25, γνωστές και ως Silberpfeil (Ασημένια Βέλη)

Το Alfa Romeo P3, P3 monoposto ή Tipo B σχεδιάστηκε από το θρυλικό Vittorio Jano και ήταν το πρώτο εκ γενετής μονοθέσιο αγωνιστικό και το δεύτερο της Alfa Romeo ύστερα από Tipo A Monoposto του 1931. Το P3 φορούσε 8κύλινδρο μοτέρ σε σειρά και ζύγιζε μόλις 680 kg. Στην έκδοση του 1934, το μοτέρ με τους δύο κομπρέσορες μεγάλωσε στα 2,9 λίτρα, ενώ το αυτοκίνητο της δημοπρασίας χρησιμοποιεί το σπάνιο εμπρός άξονα IFS Dubonnet (υστερούντες βραχίονες, δηλαδή αρθρωμένοι εμπρός από τους τροχούς) και αντεστραμμένα τεταρτοελλειπτικά φύλλα σούστας πίσω.

Alfa Romeo Tipo B P3 έχει να εμφανιστεί στις δημοπρασίες πάνω από μια δεκαετία και οι RM Sotheby's εκτιμούν ότι η τιμή του μονοθεσίου θα κυμανθεί από €3,6 έως €4,6 εκατ., όταν ακουστεί το σφυρί του δημοπράτη ακουστεί στην Place Vauban, στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Rétromobile, στις 8 του προσεχούς Φεβρουαρίου.

[Πηγή 
RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube