Ένα FIAT 1100 Charmant Vignale που αποκαταστάθηκε μόνο με… αλοιφάρισμα [video]

Ένα FIAT 1100 Charmant Vignale που αποκαταστάθηκε μόνο με… αλοιφάρισμα [video]

Το 1100 Vignale, που βλέπετε, σκεφτείτε το περισσότερο ως ένα μουσειακό κομμάτι παρά ως ένα παρατημένο αυτοκίνητο.

Όταν αυτό το FIAT 1100 Vignale κύλισε για πρώτη φορά τους τροχούς του, το 1953, ο αγοραστής του αποφάσισε ότι επιθυμούσε περισσότερο την έκδοση Turismo Veloce αλλά παραδόξως όχι και την εμφάνισή της.

Βλέπετε, η Turismo Veloce του φαινόταν πιο φανταχτερή απ’ ό,τι θα ήθελε και η τραβούσε περισσότερο την προσοχή του κόσμου απ’ ό,τι μπορούσε να ανεχτεί. Η λύση που βρήκε λοιπόν ήταν να βάλει το FIAT στο γκαράζ και να κυκλοφορεί με μια Mercedes Berlina. Αλλά δεν παρόπλισε απλώς το FIAT, παρατώντας το. Του αφαίρεσε όλα τα υγρά, το έβαλε σε τάκους και σιγουρεύτηκε ότι θα παραμείνει τέλεια προφυλαγμένο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FIAT Dino Spider 1967-1073 [video]

Πριν από πέντε χρόνια, ο Daniele Spataro άκουσε ότι το FIAT ήταν προς πώληση. Όταν πήγε να το δει, αντιλήφθηκε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, δηλαδή σαν να βγήκε μόλις από την έκθεση. Με 6.102 km στο οδόμετρο, εξακολουθεί να δείχνει ολοκαίνουργιο. Και το μόνο που είχε να κάνει ο Spataro ήταν να το περάσει μια γυαλιστική, λεπτή αλοιφή.

Η εύρεση ενός τόσο καλά διατηρημένου αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακή, όποιο κι αν είναι το μοντέλο. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση αποκτά σημαίνουσες διαστάσεις καθώς μόνο 12 FIAT 1100 103s κατασκευάστηκαν με την καροσερί του Charmant Vignale. Επιπλέον, ο τρόπος που αυτό παραγγέλθηκε το κάνει μοναδικό στο είδος του. Έτσι καταλήγει να είναι ένα απίστευτο «αυτοκίνητο του αχυρώνα».

[Πηγή Petrolicius]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube