Η Nissan αποκαθιστά το αγωνιστικό Patrol του Paris-Dakar [video]

Η Nissan αποκαθιστά το αγωνιστικό Patrol του Paris-Dakar [video]

Μια δεύτερη νιότη χάρισε η Nissan στο εμβληματικό εκτός δρόμου αγωνιστικό του 1987.

Κάθε χρόνο, η Nissan βάζει κάποια χρήματα στην άκρη και τα διαθέτει για αποκατάσταση διαφόρων σημαντικών μοντέλων της ιστορίας της, και αυτή τη φορά σειρά είχε το Nissan Patron Fanta Limon που έτρεξε στον αγώνα Paris-Dakar το 1987.

Το βάρους 1.600 kg αγωνιστικό Patrol είχε 4κύλινδρο κινητήρα ντίζελ 2,8 λίτρων με 146 ίππους που του χάριζε τελική 150 km/h, και στόχος του ήταν να τερματίσει στον θρυλικό αγώνα του 1987.

Στην αφετηρία του Paris-Dakar του 1987, ανάμεσα σε άλλα 312 αγωνιστικά διαφόρων κατηγοριών που θα έτρεχαν τον αγώνα των 13.000 km, η Nissan έλαβε μέρος με δύο Nissan Patrol και κατάφερε να τερματίσει πρώτη στην κατηγορία της και ένατη στην γενική κατάταξη.

Το συγκεκριμένο Nissan Patrol Fanta Limon σκούριαζε επί 28 συνεχή χρόνια στο μουσείο της φίρμας στην Ισπανία, και τα τελευταία δύο χρόνια οι μηχανικοί της Nissan το αναπαλαίωναν στον ελεύθερό τους χρόνο.

Κύριος στόχος των μηχανικών της Nissan ήταν, πέρα από την αναβίωση αυτού του εμβληματικού αγωνιστικού, να του χαρίσουν άλλη μία βόλτα στο «σπίτι» του στις αμμοθίνες της Σαχάρας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube