Αυτή η Porsche 911 έχει «καρδιά» από... Tesla

Αυτή η Porsche 911 έχει «καρδιά» από... Tesla

Η εξηλεκτρισμένη Porsche 911 με μοτέρ από Tesla ήταν ένα τα πολλά εκθέματα που ξεχώρισαν στη φετινή SEMA.

Η έκθεση SEMA του Λος Άντζελες δεν απογοητεύει ποτέ το κοινό της, προσφέροντας πάντα θέαμα και πολλές ιδιαίτερες δημιουργίες. Ένα από τα εκθέματα που ξεχώρισαν φέτος, είναι αναμφίβολα και η εικονιζόμενη Porsche 911 με τα ηλεκτρικά σωθικά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέρχεται από την εταιρία Electric GT. Η 911 (964) χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα (μοτέρ και μετάδοση) της εταιρίας με την ονομασία eGT913, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και σε Porsche 912. Στην ουσία το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ Τesla απόδοσης 442 PS και 448 Νm.

Το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία κατασκευής της ίδιας της Electric GT. H μπαταρία έχει χωρητικότητα 47 kWh και χωρίζεται σε δύο συστοιχίες με τη μια να βρίσκεται στον εμπρός χώρο αποσκευών και μία τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική 964 διαθέτει ένα φορτιστή 6,6 kW που της δίνει τη δυνατότητα να φορτίσει το 85% της μπαταρίας της σε 45 λεπτά. Η υποσχόμενη αυτονομία ανέρχεται στα 257 km. H μετατροπή ενός μοντέλου σε ηλεκτρικό έχει πάντα αντίκτυπο στο βάρος του, με την Porsche να ζυγίζει 1.214 kg με την κατανομή βάρος του να είναι 45/55 εμπρός/πίσω.

Electric 964

Η Electric GT έχει βάλει το χεράκι της και στο εξωτερικό της 911 με μεγαλύτερους θόλους τροχών, μακρύτερο μετατρόχιο, νέο κάλυμμα κινητήρα και νέα αεροτομή. Επίσης, το αυτοκίνητο πατάει στο δρόμο με σλικ ελαστικά Hoosier A1 τα οποία είναι τοποθετημένα σε ολόμαυρες ζάντες.

Η μετατροπή μιας Porsche 964 σε ηλεκτρική με την υπογραφή της Electric GT είναι αρκετά τσουχτερή, με την τιμή της να ανέρχεται στα 55.000 δολάρια, χωρίς βεβαίως να συνυπολογίζονται σε αυτά και το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube