Τoyota: Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018

Τoyota: Αύξηση κερδών 11% στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018

Υπερδιπλάσια τα κέρδη στην Ευρώπη με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 4,8%

Η Toyota ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικών κερδών της τάξης του 11% για το τρίτο τρίμηνο του 2018, κέρδη που αποδίδονται τόσο στην άνοδο πωλήσεων των ελαφρών φορτηγών  όσο και στην απόδοση των περικοπών κόστους στην οποία προέβη τους περασμένους μήνες.
Έτσι, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,1 δις δολάρια στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα για το ίδιο διάστημα έφτασαν τα 64,3 δις δολάρια.

Συνολικά στο παραπάνω χρονικό διάστημα η Toyota μαζί με τις Daihatsu και Hino πούλησε 2,68 εκατ. οχήματα κάτι που μεταφράζεατι σε αύξηση της τάξης του 1,9%. Σημαντικό είναι το γεγονός που επισημαίνει και ο Masayoshi Shirayanagi, Senior Managing Director της εταιρείας, πως η αύξηση πωλήσεων (και κερδών) οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό τόσο στην συνεχώς αυξανόμενη διεθνώς ζήτηση SUV και crossover όσο και σε αυτήν των ελαφρών φορτηγών. Γι’ αυτό και μέσα στην ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ιδιαίτερα ο ρόλος της θυγατρικής Hino.

Ωστόσο και στην Ευρώπη, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η Toyota σημειώνει σημαντική άνοδο πωλήσεων που φτάνει το 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Το γεγονός αυτό, πυροδότησε τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της εταιρείας στην Ευρώπη που πλέον έφτασαν τα 340,5 εκατ. δολάρια.

Αναφερόμενη στις βελτιωμένες πωλήσεις η Toyota ανέβασε τις προοπτικές κερδοφορίας της για την τρέχουσα οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου 2019.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube