Στην Καταλονία θα κάνει τελικά το ντεμπούτο του το VW Polo R5

Στην Καταλονία θα κάνει τελικά το ντεμπούτο του το VW Polo R5

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου συνεχίζεται – Άγνωστο ακόμη ποιοι θα οδηγήσουν το R5 στην ισπανία.

Οι φήμες ήθελαν τη VW να έχει έτοιμο το Polo R5 για το γερμανικό ράλι τον Αύγουστο, μια και ήθελε να το παρουσιάσει «στο σπίτι της».

Ωστόσο με τους μηχανικούς της VW να μην έχουν ακόμη ολοκληρώσει την εξέλιξή του στο τελικό στάδιο, καθυστέρησε και η  έγκριση τύπου του.

Έτσι το Polo R5 που θα μπει στην κατηγορία WRC2 και θα τεθεί αντιμέτωπο με το C3 R5 της Citroën, το οποίο έκανε ντεμπούτο στην Κορσική νωρίτερα αυτό το μήνα, και τα αντίστοιχα Skoda Fabia, Ford Fiesta και Hyundai i20 θα πάρει το «πράσινο φως» για τις ειδικές διαδρομές με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της homologation.

«Οι δοκιμές έχουν πάει καλά. Οι οδηγοί που έχουν δοκιμάσει το Polo GTI R5 έχουν δώσει πολύ θετικά σχόλια. Παρόλα αυτά, θέλουμε να αλλάξουμε μερικά πράγματα πριν τελικά ί το αυτοκίνητο πάρει την έγκριση τύπου », εξήγησε ο διευθυντής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets.

Έτσι το αυτοκίνητο θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο μικτό ράλι της Καταλονίας, στις 25-28 Οκτωβρίου.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το ποιοι θα είναι οι οδηγοί του παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωταθλητής του  WRC 2 Pontus Tidemand, όσο και ο Eric Camilli έχουν δοκιμάσει το αυτοκίνητο.

Polo R5-1

Ο Smeets από την πλευρά του τόνισε πως ο μικτός αγώνας στην Ισπανία είναι ο μοναδικός στο είδος του στο καλαντάρι του WRC και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για το ντεμπούτο του αυτοκινήτου, αλλά και για μια πλήρη δοκιμή του αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες μάχης.  Επιπλέον- τόνισε – πως ο αγώνας της Ισπανίας έχει και μια επιπλέον σημειολογία για τη VW αφού εκεί γιόρτασε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στο WRC.

Ο Gerard Jan de Jongh που ηγήθηκε του προγράμματος εξέλιξης του Polo R5 για πελάτες, είπε ότι έπρεπε να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα στη διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης του αυτοκινήτου. Και αυτό διότι όπως είπε μετά την έγκριση τύπου, ο κάθε πελάτης δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες να κάνει τις αλλαγές που θέλει.
Για το λόγο αυτό – κατέληξε -  παίρνουμε το χρόνο να διασφαλίσουμε ότι θα προμηθεύσουμε τους πελάτες μας με ένα πλήρως εξελιγμένο και ανταγωνιστικό Polo GTI R5 τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube