Ράλι Αυστραλίας: Ο Ogier πιο κοντά στον τίτλο

Ράλι Αυστραλίας: Ο Ogier πιο κοντά στον τίτλο

Η ατυχία του Neuville στην 6η ειδική τον έριξε μισό λεπτό πίσω από τον Γάλλο – Προσωρινά επικεφαλής του αγώνα ο Ostberg.

Το ζητούμενο ήταν ποιος από τους Ogier και Neuville, τους δύο διεκδικητές του τίτλου που απέχουν μεταξύ τους μόλις τρεις βαθμούς, θα βρίσκεται μπροστά από τον άλλον.
Με βάση αυτό ο Γάλλος τερμάτισε την πρώτη μέρα του αγώνα στην Αυστραλία μπροστά από τον Βέλγο, όντας στην 7η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης, έναντι της 10ης που βρίσκεται ο Βέλγος.
Ο Ogier ήταν αυτός που ξεκινούσε πρώτος τις ειδικές της Παρασκευής και με δεδομένο ότι η βροχή δεν ήρθε ποτέ, ήταν αυτός που κλήθηκε να καθαρίζει το δρόμο. Αυτό του κόστισε σε χρόνο, αλλά στους αγώνες θέλεις και λίγη τύχη, η οποία του χαμογέλασε στην 6η ειδική, όταν μετά από ένα άλμα το Hyundai του Neuville προσγειώθηκε άσχημα, ξεζανταρίστηκε ένα λάστιχο και ο Βέλγος έχασε πάνω από ένα λεπτό πέφτοντας πίσω στην κατάταξη.

ne

Η διαφορά μεταξύ τους είναι πλέον μεγαλύτερη από μισό λεπτό και ο Βέλγος θα πρέπει να πιέσει πολύ στο υπόλοιπο του αγώνα για να έχει ελπίδες να περάσει αυτός πάνω από τον Ogier, ποντάροντας ταυτόχρονα και σε κάποια ατυχία του αντιπάλου του, ο οποίος θα έχει και το πλεονέκτημα της καλύτερης σειράς εκκίνησης στο δεύτερο σκέλος του αγώνα. Ίσως αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για βροχή, αυτό να αλλάξει λίγο τα δεδομένα.

Αυτά σε ό,τι έχει να κάνει με την μάχη του τίτλου, διότι στη μάχη του αγώνα αυτού καθαυτού, επικεφαλής της προσωρινής κατάταξης είναι ο Ostberg. Ο οδηγός του C3 «επένδυσε» στη σειρά εκκίνησης, βρήκε καθαρό δρόμο και έγραψε καλούς χρόνους. Το ίδιο και ο Breen και έτσι έχουμε δύο Citroen στις δύο πρώτες θέσεις. 

Σε απόσταση βολής πίσω τους ο Latvala ο οποίος αναμένεται να πιέσει στις ειδικές του Σαββάτου και να διεκδικήσει την πρώτη θέση με στόχο τη νίκη στην Αυστραλία που τόσο πολύ θέλει. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Paddon και Tanak με τον δεύτερο να αντιμετωπίζει  προβλήματα. Συγκεκριμένα σε ένα γρήγορο πέρασμα μέσα από λιμνούλα το εμπρός μέρος του Yaris τραυματίστηκε και όπως ο ίδιος δήλωσε, με την αεροδυναμική κατεστραμμένη δεν ήταν εύκολο να κουμαντάρει το αυτοκίνητο.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως τις ειδικές της πρώτης ημέρας κέρδισαν κατά σειρά οι Lappi, Latvla, Ostberg, Tanak, Neuville, Breen, Ogier και Tanak.

Το σκέλος του Σαββάτου που ξεκινά στις 22:08 ώρα Ελλάδος, περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 130,66 χιλιομέτρων και είναι το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο για την τελική έκβαση του αγώνα.

wrc

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube