Ράλι Αργεντινής: Λασπομαχίες και στην κορυφή ο Neuville

Ράλι Αργεντινής: Λασπομαχίες και στην κορυφή ο Neuville

Oι καιρικές συνθήκες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας του αγώνα.

Η πρώτη ημέρα του αγώνα στην μακρινή Αργεντινή κρίθηκε κυρίως από τις καιρικές συνθήκες που όπως είχαμε γράψει μόνον καλές δεν ήταν, Η έντονη βροχή γέμισε τις ειδικές με λάσπη δυσκολεύοντας σε πολλές περιπτώσεις πάρα πολύ τα πληρώματα, την ώρα που στο πρωινό σκέλος μια ειδική ακυρώθηκε αφού ήταν αδύνατον τα αυτοκίνητα να φτάσουν μέχρι εκεί. Το απόγευμα η ειδική έγινε αλλά δίχως θεατές με απόφαση των διοργανωτών. 

Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών η προσωρινή κατάταξη άλλαζε συνεχώς στην κορυφή για να κλείσει η ημέρα με τον Neuville να προηγείται εμπρός από τον Ogier και τον Τanak να ακολουθούν. Μάλιστα ο Εσθονός μέχρι την τελευταία ειδική της ημέρας ήταν πρώτος και με σημαντική δαφορά, αλλά ένα τετ α κε τον έριξε πίσω. 

Ο Βέλγος κινήθηκε με το i20 WRC γρήγορα και σταθερά, με τον Ogier να είναι δεύτερος αλλά να παραπονιέται συνεχώς ότι δεν είναι ανταγωνιστικός και το Citoen του δεν μπορεί να κάνει καλούς χρόνους. Ωστόσο αυτο δεν τον εμπόδισε να αναρριχηθεί τελικά στη δεύτερη θέση 11,9” πίσω από τον Neuville. Ωστόσο έχοντας πίσω του μόλις στο 1,5” τον Tanak μόνον εύκολη δεν θα είναι η δουλειά του στις σημερινές ειδικές. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Εσθονός είναι πολύ γρήγορος, ο Ogier θα πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να διατηρήσει τη θέση του. Σε κάθε περίπτωση παγκόσμιος πρωταθλητής έχει αποδείξει πως ΄χει την εμπειρία να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. 

Στην τέταρτη θέση της προσωρινής κτάταξης βρίσκεται ο Meeke που στο πρώτο σκέλος είχε βρεθεί να προηγείται αλλά στα δεύτερα περάσματα εξαιτίας και της κατάστασης των δρόμων δεν μπόρεσε να κρατηθεί εκεί και υποχώρησε στα 28,1” από την κορυφή. Πίσω του έχει τον Mikkelsen που φαίνεται να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα και ο οποίος θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά αν δεν είχε ένα κλατάρισμα που του κόστισε αρκετό χρόνο. 

Ο Νορβηγός ακολουθείται από τους Evans και Sordo που δυσκολεύτηκαν από τις λασπωμένες συνθήκες. Μάλιστα ο Ισπανός έγραφε καλούς χρόνους αλλά ένα τετ α κε στην τελευταία ειδική της ημέρας τον έριξε πίσω. Κλατάρισμα είχε και ο Latvala που τερμάτισε την ημέρα στην 8η θέση την ώρα που ο Suninen βρέθηκε 9ος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τον κινητήρα του μετά από ένα πέρασμα μέσα από νερά.

Με την αγωνία για την κατάσταση των ειδικών διαδρομών να κυριαρχεί τα πληρώματα θα ξεκινήσουν σήμερα στις 13:47 ώρα Ελλάδος για να καλύψουν περίπου 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα, στα οποία θακριθούν πολλά ενόψει της αυριανής τελευταίας ημέρας του αγώνα. Είναι βέβαιο ότι η μάχη στην κορυφή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  

argen

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube