Θα τρελάνει κόσμο αν είναι έτσι το Mazda MX-5 5ης γενιάς [video]

Θα τρελάνει κόσμο αν είναι έτσι το Mazda MX-5 5ης γενιάς [video]

Δεν ξέρουμε πότε θα καταφτάσει ένα πραγματικά καινούργιο Mazda MX-5. Αλλά και τι δεν θα δίναμε για είναι όπως αυτό εδώ.

Mazda MX-5

To Mazda MX-5 βρίσκεται κοντά μας από το 1989, έχοντας κλέψει καρδιές και πωλήσεις, αφού αποτελεί το πιο καλοπουλημένο ρόουντστερ όλων των εποχών.

Στα 35 χρόνια καριέρας, το Mazda MX-5 μάς έχει χαρίσει τέσσερις γενιές, με την τελευταία να βρίσκεται στο κουρμπέτι από τον Μάρτιο του 2015. Θα περίμενε κανείς ότι με τη συμπλήρωση της δεκαετίας, θα καταφτάσει και μια νέα γενιά. Η 5η κατά σειρά, αποκαλούμενη NE, ώστε να είναι συμβατή με τις προηγούμενες: NA, NB, NC και ND.

Δεν ξέρουμε πώς θα μοιάζει το Miata του μέλλοντος, αλλά αυτό εδώ μας αρέσει πολύ

Mazda MX-5

Αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα. Πρόσφατα μάλιστα, το αειθαλές μοντέλο της Χιροσίμα υπέστη ένα ήπιο facelift. Έγινε μάλιστα ασφαλέστερο, χωρίς να χάσει σε οδηγική απόλαυση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γενέθλια για το Mazda MX-5, έρχεται η 35th Anniversary Edition

Αφού λοιπόν η Mazda δεν μας προσφέρει μια προεπισκόπηση της 5ης γενιάς του αγαπημένου Miata, το κάνει ένας ανεξάρτητος ψηφιακός δημιουργός.

Το δημιούργημα που καμαρώνουμε στο κανάλι Nitro Nation στο YouTube, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Mazda. Ενσωματώνοντας σχεδιαστικά στοιχεία από την τρέχουσα γκάμα της εταιρείας αλλά και πρωτότυπα που προμηνύουν τα μελλούμενα, βλέπουμε το Miata να έχει μεγαλώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα ήταν η Lancia Ypsilon σε αμάξωμα Mazda MX-5;

Φαίνεται πιο μακρύ, σαν να ανεβαίνει κατηγορία και να στοχεύει σε πιο πολυτελή ξεσκέπαστα. Σε κάθε περίπτωση, η χαρακτηριστική μάσκα και το υπέροχο βάθυ κόκκινο, που οι Ιάπωνες αποκαλούν «Soul Red Crystal», αιχμαλωτίζουν τη ματιά.

Mazda MX-5

Τι κινητήριο σύνολο θα φορά όμως το Miata του μέλλοντος; Καταρχάς, όσο κι αν διαμαρτυρηθούν οι φανατικοί του θρυλικού ρόουντστερ, κάποια στιγμή το αγαπημένο τους μοντέλο θα γίνει ηλεκτρικό. Το έχει δηλώσει άλλωστε απερίφραστα ο Kato Matsue, υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων της Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τέλος ο κινητήρας των 2,0 lt στο Mazda MX-5, μένει ο 1,5

«Οι κύριες αγορές του MX-5 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη κι η Ιαπωνία. Με εξαίρεση την τελευταία, οι υπόλοιπες δύο αγορές στρέφονται προς τον εξηλεκτρισμό. Επομένως, είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει πριν οι μπαταρίες ελαφρώσουν. Δεν θέλουμε ένα βαρύ MX-5. Εάν το MX-5 ζυγίζει ενάμιση τόνο, τότε δεν είναι MX-5».

Mazda MX-5

Τότε μήπως θα είναι υβριδικό; Μάλλον ναι. «Μέχρι το 2030, όλα τα προϊόντα μας θα έχουν κάποια μορφή εξηλεκτρισμού κι αυτό θα αφορά και το Miata», συμπλήρωσε ο Matsue. Αναμένουμε!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube