Η νέα Bugatti V16 θα έχει κοντέρ που τερματίζει στα 550! [video]

Η νέα Bugatti V16 θα έχει κοντέρ που τερματίζει στα 550! [video]

H Bugatti ετοιμάζει ένα ατμοσφαιρικό hypercar και φαίνεται ότι το κοντέρ του θα είναι εξίσου εντυπωσιακό με τις υπόλοιπες προδιαγραφές, αφού θα δείχνει μέχρι τα 550 km/h.

Bugatti

Σκύβατε κι εσείς για να κοιτάξετε τα κοντέρ των παρκαρισμένων αυτοκινήτων; Κοιτούσατε στα πόσα km/h τερματίζει το ταχύμετρο, ε; Αυτός ο αθώος παιδικός τρόπος εντυπωσιασμού θα χτυπήσει κόκκινο με το καινούργιο αριστούργημα της Bugatti, αφού το κοντέρ της θα τερματίζει στα 550 km/h!

Οι λίγο μεγαλύτεροι θα εκτιμήσουν περισσότερο από τις προδιαγραφές του νέου V16 κινητήρα της Bugatti. Θα είναι ο μοναδικός στο είδος του εδώ και δεκαετίες, αφού το τελευταίο μοντέλο παραγωγής με V16 μοτέρ ήταν η εξαιρετικά σπάνια Cizeta-Moroder V16T το 1991.

Η νέα Bugatti θα είναι η πρωταθλήτρια στις δαχτυλιές από παιδικά χεράκια στο τζάμι του οδηγού: Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο παραγωγής με κοντέρ στα 550!

Bugatti

Η φημολογία αναφέρει ότι θα κατασκευαστούν μόλις 250 κομμάτια, τα μισά από την παραγωγή των 500 Chiron. Έτσι, η Bugatti θα μπορέσει να απογειώσει περαιτέρω την τιμή, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για αρχική τιμή στα $5.000.000 (€4.600.000). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Mate Rimac «μετανιώνει» για το ηλεκτρικό του hypercar;

Πώς θα δικαιολογεί μια τέτοια τιμή ο Mate Rimac; Αφενός με τον μοναδικό κινητήρα, αφετέρου με την τελική ταχύτητα, αφετρίτου με την κληρονομιά και την αποκλειστικότητα των μοντέλων της Bugatti.

Σε αντίθεση με τον W16 που φορούσε η Chiron κι ο οποίος χρησιμοποιούσε τέσσερα τούρμπο με απόδοση έως 1.600 ίππους, ο νέος V16 θα λειτουργεί χωρίς υπετροφοδότηση. Το κενό θα συμπληρώνει η υβριδική τεχνολογία, αλλά παραμένει εντελώς άγνωστο τι ισχύ και τι ροπή θα αποδίδει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari, απεταξάμην τα τούρμπο κι οι μπαταρίες, ζήτω ο ατμοσφαιρικός μας V12

Γνωρίζουμε μόνο ότι θα έχει χωρητικότητα 8,3 lt κι ότι η Cosworth έχει συνεισφέρει στην εξέλιξή του. Με τον Κροάτη CEO να σημειώνει ότι θα έχει μήκος ένα μέτρο!

Bugatti

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν το υβριδικό σύστημα θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά, ώστε να μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει αθόρυβα. Ή αν θα μπαίνει στην πρίζα ώστε να προσφέρει κάποια ηλεκτρικά χιλιόμετρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube