Scoop: Νέο Mazzanti Evantra [video]

Scoop: Νέο Mazzanti Evantra [video]

To επερχόμενο κεντρομήχανο σούπερκαρ της Mazzanti που αναμένεται σε αυτή την έκδοση να έχει τουλάχιστον 800 άλογα βιντεοσκοπήθηκε με καμουφλάζ δοκιμών στην Ιταλία.

Η ιταλική Mazzanti πρόκειται για μια εταιρεία που προέκυψε πρόσφατα στο χώρο των αυτοκινήτων και εισήλθε στο στίβο των σούπερκαρ το 2013 με ένα κεντρομήχανο μοντέλο που ονομάζει Evantra.

Το σούπερκαρ που βλέπετε στο video απαθανατίστηκε στην Ιταλία, κοντά στις εγκαταστάσεις της Mazzanti στην Pontedera, στην Τοσκάνη. Το νέο πρωτότυπο Evantra, που λέγεται ότι θα αποδίδει τουλάχιστον 800 άλογα, φορά το ψυχεδελικό είδος του καμουφλάζ που βλέπουμε στα σύγχρονα πρωτότυπα.
Η Mazzanti έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάζει μόλις πέντε Evantra ανά έτος με ένα 7λιτρο έως 7,2λιτρο κινητήρα V8 κάτω από το καπό. Μέχρι στιγμής έχουμε δει το «βασικό» μοντέλο, το Evantra 771, καθώς και το Millecavalli. Αυτό το τελευταίο, όπως λέει και το όνομά του, θα αποδίδει όχι λιγότερα από 1.000 άλογα.

Το μουλάρι που βλέπουμε στο video φαίνεται να υιοθετεί το εμπρός σπόιλερ του 771, καθώς και το air scoop στην οροφή, ενώ οι πλευρικοί αεραγωγοί φαίνεται να προέρχονται από το Millecavalli. Φυσικά για όσους ασχολούνται στοιχειωδώς με το αυτοκίνητο είναι γνωστό ότι όλοι οι κατασκευαστές σούπερκαρ αρέσκονται –τους βολεύει κιόλας- να αναμειγνύουν συστατικά από την γκάμα, παρουσιάζοντας πολλαπλές εκδόσεις για τα μοντέλα τους.

Η ιταλική εταιρεία περιορισμένης παραγωγής πιθανότατα παίζει αυτό το χαρτί εδώ πέρα, οπότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα μεσαίο μοντέλο να προκύψει στην γκάμα της Mazzanti. Ένα μοντέλο με 800 άλογα που θα τοποθετείτο ανάμεσα στο 771 και στο Millecavalli, αν και δεν θα πέφταμε από τα σύννεφα αν η εταιρεία καταπιάστηκε με το να φτιάξει μια ειδική παραγγελία ενός πελάτη που θα ήθελε να γνωρίσει κατά προτεραιότητα την οδηγική εμπειρία ενός Mazzanti.

Μέχρι λοιπόν να διαλευκανθεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ας ακούσουμε το γουργουρητό του «φτιαγμένου» μοτέρ V8 από την προηγούμενη Chevrolet Corvette Z06.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube