Porsche Taycan: Γρηγορότερη, με νέες δυνατότητες και επιλογές

Porsche Taycan: Γρηγορότερη, με νέες δυνατότητες και επιλογές

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla, η Porsche Taycan του 2021 προσφέρει αναβαθμίσεις over-the-air, μαζί με νέα στοιχεία εξοπλισμού και καλύτερη απόδοση.

Η ηλεκτρική Porsche Taycan, μπορεί να μην πουλάει όσο θα ήθελε η εταιρία, όμως έχει εντυπωσιάσει όσους έχει τύχει να την οδηγήσουν, χάρη στις επιδόσεις και, κυρίως, την οδική συμπεριφορά της. Από σήμερα, γίνεται ακόμα πιο εύχρηστη για τον ιδιοκτήτη της, χάρη στις αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε η Porsche.

Η Taycan έχει πλέον τη δυνατότητα να ελέγχει το ρυθμό φόρτισης σε ταχυφορτιστή (DC), μειώνοντας την ισχύ από τα 270 στα 200 kW αν ο οδηγός δεν βιάζεται, έτσι ώστε να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας και να αυξήσει τη ζωή των μπαταριών. Η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας έκανε την κορυφαία Turbo S ακόμα γρηγορότερη: Το 0-200 km/h ολοκληρώνεται τώρα σε 9,6" (0,2" λιγότερο από πριν). Παράλληλα, στους φορτιστές του δικτύου Ionity ο οδηγός δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με τη διαδικασία πληρωμής για τη φόρτιση, αφού το σύστημα αναγνωρίζει το αυτοκίνητο και η χρέωση γίνεται αυτόματα στο λογαριασμό του, μέσω της υπηρεσίας Plug & Charge.

Η νέα λειτουργία Smartlift καθορίζει το ύψος της αερανάρτησης βάσει της θέσης του αυτοκινήτου. Η Taycan μπορεί να ανασηκώνεται αυτόματα στην είσοδο του γκαράζ του ιδιοκτήτη και σε δρόμους με σαμαράκια. Και αντίστοιχα, να χαμηλώνει στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος που έχει επιλέξει ο οδηγός, για να πετυχαίνει το δικό του ιδανικό συνδυασμό οικονομίας και άνεσης. Νέο είναι επίσης ένα έγχρωμο head-up display, με πλούσιο περιεχόμενο από τα συστήματα πλοήγησης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

Taycan

Μια νέα υπηρεσία που λανσάρεται στην ανανεωμένη Porsche Taycan είναι το Function on Demand (FoD). Πρόκειται για τη δυνατότητα προσθήκης νέων λειτουργιών και βοηθημάτων μετά την αγορά, εξ αποστάσεως (over-the-air), χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στην αντιπροσωπεία –μια τακτική που πρωτολανσαρίστηκε από την Tesla. Σε αυτές τις λειτουργίες περιλαμβάνονται τα Porsche Intelligent Range Manager, Active Lane Keep Assist και Porsche InnoDrive. Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει κάποιο από αυτά τα συστήματα είτε μόνιμα, είτε με μηνιαία συνδρομή –με τους πρώτους τρεις μήνες δωρεάν.

Αλλαγές υπάρχουν και στον αισθητικό τομέα, με επτά νέα χρώματα για το αμάξωμα και πέντε νέες επιλογές για διχρωμία στο εσωτερικό. Επιπλέον, το πακέτο Carbon Sport Design είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις (μέχρι σήμερα προσφερόταν μόνο στην Taycan Turbo S). Η Porsche θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για την ανανεωμένη Taycan από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τότε θα μάθουμε και το αν και πώς θα επηρεαστεί η τιμή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 5 στοιχεία που κάνουν την Taycan τόσο ξεχωριστή

Taycan

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube