Νέο Škoda Kylaq, αλλά όχι για εμάς [video]

Νέο Škoda Kylaq, αλλά όχι για εμάς [video]

Το νέο Škoda Kylaq θα είναι το μικρότερο SUV σε ολόκληρη την γκάμα της τσεχικής φίρμας, αλλά δεν θα κάνει εμπορική καριέρα στη Γηραιά Ήπειρο.

Škoda Kylaq

Η Škoda είναι μια κατασκευάστρια αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Ως εκ τούτου, εξελίσσει αυτοκίνητα ειδικά σχεδιασμένα για τα γούστα των πελατών από τη Γηραιά Ήπειρο.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Εδώ και αρκετά χρόνια, η Škoda προσπαθεί επίσης να τοποθετηθεί ως μια «premium» μάρκα στην Ινδία, όπου η τσεχική φίρμα του Ομίλου Volkswagen απολαμβάνει μιας σχετικής επιτυχίας. Άρχισε λοιπόν να κατασκευάζει μοντέλα γι’ αυτή την αγορά, της οποίας οι δυνατότητες ανάπτυξης παραμένουν τεράστιες.

Το Škoda Kylaq θα ξεκινά από 850 χιλιάδες ρουπίες και θα φτάνει στις πλούσιες εκδόσεις το 1.350.000. Που μεταφράζεται από €9.350 μέχρι €14.850

 Škoda Kylaq

Αυτός είναι ο λόγος που η Škoda αποκάλυψε το Kushaq το 2021, ένα αστικό SUV μήκους 4,22 m που βασίζεται στην έκδοση «A0 IN» της αρχιτεκτονικής MQB. Αλλά και το Slavia, ένα είδος γιγάντιου αυτοκίνητο πόλης που αντικαθιστά το παλιό Rapid σε αυτήν την αγορά.

Το Škoda Kylaq θα είναι το τρίτο μοντέλο των Τσέχων Škoda που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ινδική αγορά. Κι αυτό με τη σειρά του εξακολουθεί να βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB A0 IN, και θα είναι επίσης το μικρότερο SUV που έχει κατασκευάσει η φίρμα, με μήκος λιγότερο από τέσσερα μέτρα! Δηλαδή οριακά στην πύλη εισόδου των B-SUV.

Αυτό που θα δανειστεί επίσης από τα μοντέλα που πατούν στην ίδια πλατφόρμα είναι ο σε σειρά 3κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας του ενός λίτρου με τα 115 άλογα και 178 Nm Αυτός το μοτέρ συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και αυτόματο 6άρι σασμάν  έξι σχέσεων. Ωστόσο, είναι απίθανο η Škoda να προσφέρει τη μονάδα TSI Evo 1,5 λίτρων με το Kylaq.

 Škoda Kylaq

Αναμένεται ότι το Kylaq θα διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, περιλαμβανομένων τουλάχιστον μερικών τυπικών χαρακτηριστικών, όπως έξι αερόσακοι, ESP, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και υπενθυμίσεις, ABS με EBD και υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα, μεταξύ άλλων. Τα αναφέρουμε διότι στην Ινδία αποτελούν στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας που δεν είναι υποχρεωτικά.

Τα χαρακτηριστικά άνεσης και άνεσης μπορεί να περιλαμβάνουν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα ενημέrvσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ηλιοροφή , θύρες φόρτισης USB Type-C, καθαριστή αέρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, ψυχόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού, TPMS, οδηγικές ρυθμίσεις, αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες, ασύρματη βάση φόρτισης smartpone, αεριζόμενα καθίσματα, ταπετσαρίες από δερματίνη και άλλα.

Škoda Kylaq

To νέο Škoda Kylaq αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, με το βιβλίο παραγγελιών να ανοίγει στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου τον Δεκέμβριο. Το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα γίνει στην Ινδία τον Ιανουάριο του 2025 με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις  850 χιλιάδες ρουπίες και θα φτάνει στις πλούσιες εκδόσεις το 1.350.000 ρουπίες. Που μεταφράζεται από €9.350 μέχρι €14.850. 

Όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω teaser-video, φαίνεται να φιγουράρει με αρκετά επιθετικό στυλ. Το Škoda Kylaq είναι ένα μοντέλο όμως, που ποτέ δεν θα δούμε στην Ευρώπη, όπου η Škoda έχει άλλα σχέδια για την εξέλιξη της γκάμας της. Για τη Γηραιά Ήπειρο έχει προβλεφτεί ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, ξάδερφος του μελλοντικού αυτοκινήτου πόλης Volkswagen ID.2: Το Škoda Epiq που θα το δούμε τον επόμενο χρόνο και θα έχει μήκος μόλις 4,1 μέτρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube