Νέο ρεκόρ με 340 km/h για την ηλεκτρική Corvette [video]

Νέο ρεκόρ με 340 km/h για την ηλεκτρική Corvette [video]

Εξελιγμένη από την αμερικανική startup «Genovation», η GXE έσπασε το το δικό της ρεκόρ, πιάνοντας τελική ταχύτητα 211,9 mph ή 340,85 km/h.

Με έδρα την αμερικανική πολιτεία του Maryland, η Genovation εργάζεται επί σειρά ετών για να λανσάρει την GXE, ένα ηλεκτρικό σπόρτσκαρ βασισμένο στη θρυλική Corvette. Προωθούμενη από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα, αποδίδει έως και 800 άλογα και υπόσχεται επιδόσεις αντάξιες των καλύτερων σούπερκαρ.

Ύστερα από την επίτευξη σχεδόν 331 km/h το 2016 με το πρώτο ηλεκτρικό πρωτότυπο Corvette C6 και 338 km/h τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα η Genovation ανακοινώνει ότι έθεσε εκ νέου ρεκόρ τον Δεκέμβριο, φτάνοντας αυτή τη φορά με την GXE τα 340,85 km/h.

Λανσάρισμα το 2020
Με ντεμπούτο το 2018 στο CES στο Las Vegas, η Genovation GXE αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις της στην αμερικανική αγορά το 2020. Από την πλευρά της αυτονομίας, η Genovation ανακοινώνει λίγο λιγότερα από 300 km με μία φόρτιση, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Απόλυτα ελιτίστικο αυτοκίνητο, η Genovation GXE θα περιοριστεί σε 75 αντίτυπα, με τιμή εκκίνησης που ανακοινώθηκε στα $750.000 (+το κόστος της θερμικής Corvette που θα μετατραπεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube