Lamborghini: Παρουσίαση νέου μοντέλου και επανεκκίνηση της παραγωγής

Lamborghini: Παρουσίαση νέου μοντέλου και επανεκκίνηση της παραγωγής

Η νέα Lamborghini θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Η Lamborghini ετοιμάζεται για τη δυναμική επιστροφή της στην κανονικότητα καθώς έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου την Πέμπτη 7/5, αλλά και την επανέναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο της Sant' Agata την επόμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε πως το εργοστάσιο της Lamborghini έκλεισε λόγω της πανδημίας COVID-19 στις 13 Μαρτίου. Η επανέναρξη των εργασιών θα γίνει σύμφωνα με τα αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων που έχουν τεθεί από την ιταλική κυβέρνηση. ενώ θα προηγηθεί ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Σχετικά με το νέο μοντέλο, ο Stefano Domenicali, CEO της Lamborghini, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε τα όνειρα των θαυμαστών μας και των πελατών μας, και στις 7 Μάη, μέσω διαδικτυακής παρουσίασης, θα έχουμε την πρεμιέρα ενός νέου αυτοκινήτου για να συμπληρώσουμε τη γκάμα μας». Η ιταλική φίρμα δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το είδος του μοντέλου το οποίο πιθανότατα θα είναι η κορυφαία έκδοση επιδόσεων της Huracán Evo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracán Evo

Lamborghini Huracan STO

Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου που έκαναν την εμφάνισή τους τον περασμένο Μάρτιο και τη φημολογία που ακολούθησε, η Lamborghini ετοιμάζει μια έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Huracán Super Trofeo Evo, με το όνομα STO (Super Trofeo Omologata). Το μοντέλο θα έχει νέο αεροδυναμικό πακέτο εμπνευσμένο από την Aventador SVJ με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, κεντρικό πτερύγιο και μια τεράστια φτερούγα στο πίσω μέρος.

Ο κεντρικά τοποθετημένος V10 5,2 λίτρων αναμένεται να αποδίδει 640 PS - δηλαδή όσους και στην "απλή" Huracán Evo - όμως το στήσιμο "πίστας" δια χειρός Lamborghini Squadra Corse, η κίνηση που θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και η εκτενής δίαιτα (-150 kg) θα συμβάλλουν σε μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Η Huracán STO θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το κύκνειο άσμα της Huracán.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube