Το ισχυρότερο muscle car παραγωγής φέρει την υπογραφή της Dodge

Το ισχυρότερο muscle car παραγωγής φέρει την υπογραφή της Dodge

Το Dodge Challenger SRT Demon 170, με μέγιστη ισχύ 1.025 PS, είναι το ισχυρότερο εργοστασιακό muscle car στον κόσμο και το τελευταίο του είδους με θερμικό σύστημα κίνησης από τη Dodge.

H Dodge κυκλοφόρησε το Challenger SRT Demon 170 τον Μάρτιο του 2023, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι και το τελευταίο του είδους του! Από δω και στο εξής, η Dodge δε θα παράξει ξανά κάποιο muscle car με κινητήρα εσωτερικής καύσης...  

Το Dodge Challenger SRT Demon 170 θα κυκλοφορήσει σε 3.300 αντίτυπα στην τιμή των $99.666.

Δεδομένου λοιπόν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το ισχυρότερο της κλάσης του και λαμβάνοντας υπόψη μας και τον περιορισμένο αριθμό διάθεσης του, αναμένεται σύντομα να μην υπάρχει διαθέσιμο ούτε για δείγμα. Τρόπο τινά, το Dodge Challenger SRT Demon 170, είναι ήδη... συλλεκτικό. 

Dodge Challenger

Ο HEMI V8 κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό του, είναι χωρητικότητας 6,2 lt και υπετροφοδοτούμενος με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιεί καύσιμο E10 να αποδίδει 900 ίππους με 1.100 Nm ροπής, ενώ άπαξ και γίνει χρήση καυσίμων Ε85, τότε η ισχύς αυξάνεται στους 1.025 PS με την ροπή να υπερβαίνει τα 1.200 Nm!

Tο καύσιμο E85, που ονομάζεται επίσης υπέρ-αιθανόλη, είναι ένα μίγμα από βιοκαύσιμα (ή αγροκαύσιμα), αιθανόλη και αμόλυβδη βενζίνη 95. Είναι ένας φορέας κυρίως ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιορίζει την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

Dodge Challenger

Χρησιμοποιείται δε ως καύσιμο στα αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να καίνε είτε βενζίνη (Αμόλυβδη 95, E10, Αμόλυβδη 98/100) είτε υπέρ-αιθανόλη. Και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη Βραζιλία, στη Σουηδία και φυσικά κατά κόρον στις ΗΠΑ.

Ο οίκος δημοπρασιών Barrett-Jackson αντιλαμβανόμενος τη συλλεκτική αξία του μοντέλου θα διεξάγει τέλη του μήνα στο Λας Βέγκας μια δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό, όπου ο μεγαλύτερος πλειοδότης θα αποκτήσει προφανώς ένα Dodge Challenger SRT Demon 170 της αρεσκείας του (φουλ εξατομικευμένο). 

Τα χρήματα από τη συγκεκριμένη δημοπρασία θα «πάνε» στην ΜΚΟ «Kristi House» με έδρα τη Φλόριντα, η οποία προσφέρει θεραπευτικές και όχι μόνο «υπηρεσίες» σε παιδιά που έχουν ανάγκη στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube