Το hyper-GT της McLaren θα 400αρίζει!

Το hyper-GT της McLaren θα 400αρίζει!

Το επόμενο υπεραυτοκίνητο της McLaren θα σπάσει τα κοντέρ και θα είναι ότι πιο γρήγορο, σε αυτοκίνητο παραγωγής, έχει περάσει τις πύλες του Woking.

Η είδηση για τη δημιουργία ενός ακόμα αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων από την McLaren, το οποίο μάλιστα θα συνδέεται με την θρυλική F1, έγινε γνωστή πριν ακόμα καταλαγιάσει η σκόνη από την εξωτική P1.

Το νέο μοντέλο θα είναι κατά κάποιο τρόπο μια συνέχεια της θρυλικής πρώτης F1 και γι’ αυτό θα ενσωματώνει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της. Θα είναι δηλαδή 3θέσιo, θα έχει δυεδρικές πόρτες και εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Με το νέο της μοντέλο, που προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία ΒΡ23 η McLaren δεν θα επιχειρήσει να μπει στα χωράφια της Ρ1 και των υπολοίπων hypercar, αλλά να κατασκευάσει ένα GT υπερυψηλής απόδοσης που θα καλύπτει τις αποστάσεις με ταχύτητες… υπερταχείας! Βλέπετε, όπως μαρτυρά και το νέο σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα και μας δίνει μια πρώτη γεύση από το κόκπιτ του hyper-GT, η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 243 μίλια. Θα ξεπερνά δηλαδή τα 390 km/h!

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο CEΟ της βρετανικής φίρμας, Mike Flewitt, το hyper-GT θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 και θα κατασκευαστούν συνολικά μόλις 106 αυτοκίνητα. Τα οποία είναι περιττό να αναφέρουμε ότι έχουν ήδη προπωληθεί προς περίπου 1,8 εκατ. ευρώ το καθένα, προ φόρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube