H πρώτη scoop φωτογραφία της Lamborghini Urus 2018

H πρώτη scoop φωτογραφία της Lamborghini Urus 2018

Η πρώτη φωτογραφία της Urus προ-παραγωγής μας αφήνει υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο μπήκε ήδη στη διαδικασία εξέλιξης στο δρόμο για να προκύψει το τελικό προϊόν.

Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πρωτότυπο της Urus; Στις 23 Απριλίου 2017 κλείνουν πέντε χρόνια.

Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αυτή η μακρόχρονη αναμονή βαδίζει προς ένα τέλος και σύντομα θα δούμε στην αγορά ακόμα ένα SUV υπέρ-υψηλών επιδόσεων.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η πρώτη της Lamborghini Urus σε φόρμα προ-παραγωγής. Το πρωτότυπο απαθανατίστηκε από το Pro-Street σε αυτοκινητόδρομο της Δανίας. Και απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε το μοντέλο προ-παραγωγής έχει ισχυρή αισθητική συγγένεια με το concept.

Και μιας και μας αρέσει να πλουτίζουμε το ερμάριο των άχρηστων γνώσεών σας, να σας πούμε ότι η ονομασία «Urus» έχει κάποια σχέση με το πρότυπο της Lamborghini στην ονοματολογία των αυτοκινήτων της. Δεν έχει σχέση βέβαια ακριβώς με ταύρο, αλλά στα βόδια είναι μέσα. Μια και Urus ή Aurochs ήταν ένα είδος άγριου βοδιού που υπήρχε στην Ευρώπη, στη Β. Αφρική και στη δυτική Ασία που εξαφανίστηκε το 17ο αιώνα. Θεωρείται δε, ο πρόγονος των εξημερωμένων βοοειδών.

Εκείνο που προξενεί εντύπωση στο αυτοκίνητο προ-παραγωγής είναι το μέγεθος του πίσω πλευρικού τζαμιού και πόσο σφηνοειδές γίνεται προς τα πίσω. Συνολικά, το πίσω μέρος δείχνει υπερμέγεθες σε σχέση με τα συγκριτικά μικρά φανάρια. Εκείνο που όμως κάνει έντονη οπτική διαφορά με το πρωτότυπο είναι τελικά τα πλευρικά παράθυρα. Αλλά και οι εξωτερικοί πλευρικοί καθρέφτες φαντάζουν μια παράφωνη νότα του συνόλου –σε σχέση πάντα με το πρωτότυπο του 2012.

Παρόλο που οι κατάσκοποι του Pro-Street δεν κατάφεραν να απαθανατίσουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, ο εξωτερικός σχεδιασμός της Lamborghini κάθε άλλο παρά απογοητευτικός είναι. Φυσικά, το μυστήριο παραμένει για το εσωτερικό που προφανώς θα βρίσκεται αισθητά κάτω από το αντίστοιχο του πρωτοτύπου. Κάτω από το καπό της Urus αναμένεται να βρίσκεται ένα 4λιτρο μοτέρ V8, σχεδιασμού της Porsche (το ξέρουμε ήδη από την Panamera) με τουλάχιστον 600 άλογα.

Ο διτούρμπινος κινητήρας θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν, ενώ μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση θα εμπλουτίζει την γκάμα του ιταλικού hyper-SUV, χωρίς αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε αν το θερμικό κομμάτι θα είναι 6κύλινδρο ή 8κύλινδρο. Σκεπτόμενοι όμως ότι η Lamborghini δεν πήγε ποτέ χαμηλότερα από τους V8 που σχεδίασε ο Gian Paolo Dallara, υποθέτουμε ότι με τους ίδιους κυλίνδρους θα επιλεγεί να είναι η επερχόμενη Urus PHEV.

Το αυτοκίνητο θα πατά πάνω στην πλατφόρμα MLB Evo του Volkswagen Group, η οποία θα κατασκευάζεται σε νέες εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ιταλία, το οποίο θα αποπερατωθεί εφέτος. Ο Stefano Domenicali, επικεφαλής της |Lambo, είπε ότι η πιλοτική παραγωγή της Urus θα μπορούσε να αρχίσει τον προσεχή Απρίλιο, οπότε και από αυτό το μήνα τα πρωτότυπα που θα βλέπουμε σε δοκιμές στο δρόμο θα πολλαπλασιαστούν. Με αυτό κατά νου, το Shanghai Auto Show 2017, πάλι τον ίδιο μήνα, πιθανότατα θα φιλοξενήσει την αποκάλυψη του μοντέλου.

[Πηγή φωτογραφίας Pro-Street]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube