H Alfa Romeo ετοιμάζει hot Giulia 2.0 με 350 PS

H Alfa Romeo ετοιμάζει hot Giulia 2.0 με 350 PS

Η Alfa Romeo είναι πιθανό να ετοιμάζει μια ακόμη ισχυρότερη Giulia Veloce με δίλιτρο μοτέρ τούρμπο 350 PS.

H Alfa Romeo, με στόχο να καλύψει το κενό ανάμεσα στους 280 PS της Giulia Veloce και στους 510 PS της Giulia Quadrifoglio, εργάζεται πάνω σε μια ακόμη ισχυρότερη έκδοση του δίλιτρου μοτέρ του μοντέλου.

Στόχο φυσικά είναι να αντιπαρατεθεί στα Audi S4 quattro, BMW 340i xDrive και Mercedes-AMG C43 4MATIC. Η «πληροφορία» όσο ασφαλής μπορεί να είναι, προέρχεται από ολλανδικό website για ανταλλακτικά της FCA, όπου στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε μπορείτε να δείτε την αναγραφή «Vermogen» που σημαίνει ισχύς και «350 PK» που είναι η μετρική ιπποδύναμη.



Η ανακάλυψη που ανήκει στην Squadra Tuning, ένα βελτιωτή που πρόσφατα αναπρογραμμάτισε με ακραίο τρόπο την ECU της 2,2λιτρης ντίζελ Giulia, δεν αναφέρεται σε τίποτα άλλο πλην του screenshot που αποκαλύπτει την εκρηκτική δίλιτρη Giulia. Το ερωτηματικό που γεννιέται είναι εάν η 350άρα θα διατίθεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο, όπως αναφέρεται στο screenshot, ή θα υπάρχει και έκδοση με χειροκίνητο σασμάν. Α! Και οι σκληροπυρηνικοί alfisti δεν θα αναζητούν διακαώς μια πισωκίνητη υπό-Quadrifoglio;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Εμπορικά βέβαια, ένα χειροκίνητο σασμάν και κίνηση στους πίσω τροχούς ακούγεται μάλλον ανέφικτο, κυρίως διότι ο άμεσος ανταγωνισμός διατίθεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο και AWD, ενώ μόνο η 340i xDrive είναι διαθέσιμη με 6άρι χειροκίνητο. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής για την απόδοση του αυτοκινήτου, θα ποντάραμε τα ρέστα μας σε μια Giulia Velo… όπως και να λέγεται, Q4 και με το τσακμάκι αυτόματο 8άρι της ZF. To δουλέψαμε, το ξέρουμε, και το λατρεύουμε.

«Δεν είμαστε πραγματικά επιφορτισμένοι να διαδίδουμε νέα δεδομένα [για τη Giulia]. Αλλά αυτό είναι κάτι το βρήκαμε αξιοσημείωτο», λέει το ποστ ης Ολλανδού βελτιωτή στο Facebook για το μυστήριο της Alfa Romeo Giulia με το δίλιτρο μοτέρ. «Σερφάροντας στο site με τα ανταλλακτικά της Alfa Giulia, “σκοντάψαμε» πάνω στα κεραμικά δισκόφρενα για το μοντέλο των 280 PS, αλλά επίσης για μια Giulia 2.0 TBi με 350 PS».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180 AT8

Εάν η πληροφορία ήταν μόνο από μια πηγή και χωρίς επιβεβαίωση θα είχε βέβαια την αξία της, αλλά με την παρακάτω νέα πληροφορία αρχίζει να αποκτά μια πιο αληθινή διάσταση. Αναγνώστης αμερικανικού website επιβεβαιώνει την πληροφορία με άλλο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο μια δίλιτρη τούρμπο Giulia 350 ίππων θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ με τετρακίνηση και αυτόματο σασμάν. Και απ’ ό,τι φαίνεται, η Alfa Romeo θα τη βαφτίσει Giulia Veloce.

Επιπλέον, στον παρακάτω πίνακα, όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο φίλος μας Άλεξ Αντώνογλου, επίκειται και λανσάρισμα πισωκίνητης δίλιτρης 280άρας Giulia με αυτόματο σασμάν. Κάτι που εν πολλοίς δικαιολογεί την ύπαρξη μόνο 4κίνητης 350άρας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube