Επίσημο: Νέο Dodge Challenger GT AWD 2017 3.5 V6 [video]

Επίσημο: Νέο Dodge Challenger GT AWD 2017 3.5 V6 [video]

Ήταν κοινό μυστικό πως έρχεται και πλέον έγινε επίσημο. Το Dodge Challenger διατίθεται με τετρακίνηση και διακριτικό «GT AWD».

Το νέο τετρακίνητο Dodge Challenger, του οποίου το πρωτότυπο είχαμε δει στο SEMA Show 2015, κάτω από το καπό κρύβει τον οικείο 3,5λιτρο κινητήρα Pentastar V6 με 309 PS και 37,1 kgm που συνδυάζεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο σασμάν της ZF.

Το Challenger GT AWD κάνει χρήση του ίδιου κιβωτίου μεταφοράς και συστήματος κομπλαρίσματος του εμπρός άξονα με το τετρακίνητο Charger. Τυπικά, όλη η ροπή του V6 περνά στον πίσω άξονα και μεταφέρεται και εμπρός όταν η διαχείριση του συστήματος μετάδοσης το κρίνει απαραίτητο.

Από αισθητικής σκοπιάς, το Challenger GT AWD είναι σχεδόν αδύνατο να το ξεχωρίσεις από το στάνταρ πισωκίνητο Challenger V6. Στο βασικό πακέτο εξοπλισμού του φορά 19άρες ζάντες με λάστιχα επιδόσεων all-season, ένα μικρό πίσω σπόιλερ και φώτα ομίχλης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Mustang, Chevrolet Camaro και Dodge Challenger απέτυχαν στα crash-test [video]

Στην καμπίνα, οι Αμερικανοί αγοραστές θα απολαμβάνουν θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα ντυμένα με δέρμα Nappa, θερμαινόμενο τιμόνι και σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από 8,4ιντση οθόνη. Το έξτρα πακέτο «GT Interior» με κόστος $995 προσφέρει περισσότερη επένδυση δέρματος Nappa στο σαλόνι, Alcantara, σπορ τιμόνι και ηχοσύστημα με εννέα ηχεία.

Η τιμή του Dodge Challenger GT AWD 3.5 V6 ξεκινά από τα $34.490, τιμή που το καθιστά φθηνότερο από τον ανταγωνισμό του που η FCA θεωρεί ότι είναι τα Mercedes-Benz C300 4MATIC Coupé, Infiniti Q60 και BMW 430i xDrive.

[Πηγή Dodge]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube