Επίσημο: Παρουσιάστηκαν τα νέα smart BRABUS

Επίσημο: Παρουσιάστηκαν τα νέα smart BRABUS

Η κορυφαία έκδοση BRABUS της νέας γενιάς smart είναι διαθέσιμη τόσο για το ForTwo όσο και για το ForFour, με απόδοση 109 ίππων

Όπως προστάζει η παράδοση των τελευταίων 12 χρόνων, το κορυφαίο smart έχει την υπογραφή της BRABUS.

Όπως είναι αναμενόμενο, χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση του 3κύλινδρου 900άρη τούρμπο κινητήρα που γνωρίσαμε αρχικά στο Renault Twingo. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει αυξημένη πίεση καυσίμου κατά 2 bar, βελτιωμένη εξάτμιση και πιο ελεύθερη εισαγωγή αέρα, χάρη στις οποίες αποδίδει 108 ίππους στις 5.750 rpm και 17,3 kgm στις 2.000 rpm.

Μπορεί μάλιστα να συνεργάζεται και με το 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Twinamic που διαθέτει λειτουργία Race Start (launch control), πιο κοντή κλιμάκωση και είναι 40% πιο γρήγορο στις αλλαγές. Με τη βοήθειά του, τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 9,5” για τα ForTwo και σε 10,5” για τα ForFour. Η τελική είναι 165 km/h για τα ForTwo και 180 km/h για τα ForFour.

Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση για τα αυτοκίνητα με το Twinamic είναι 4,5 lt/100 km για το ForTwo και 4,6 lt/100 km για τα ForTwo Cabrio και ForFour, με τις εκπομπές CO2 στα 102 και 104 g/km αντίστοιχα.

Βελτιωμένη είναι και η ανάρτηση, ενώ υπάρχει και η BRABUS Performance που είναι κατά 20% πιο σφιχτή από τη βασική BRABUS. Ενδιαφέρον έχει και η δυνατότητα τοποθέτησης του Direct-steer τιμονιού, που έχει όχι μόνο μεταβλητή υποβοήθηση ανάλογα με την ταχύτητα αλλά και μεταβλητό βήμα.

Για το αισθητικό του πράγματος φροντίζει ο ματ γκρι ψευτο-διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, οι χρωμιωμένες εξατμίσεις και οι ζάντες. Για το ForTwo η διάσταση των τροχών είναι 185/50 R16 εμπρός και 205/40 R17 πίσω, ενώ για το ForFour 185/45 R17 εμπρός και 205/45 R17 πίσω.

Στο βασικό τους εξοπλισμό όλα τα smart BRABUS θα έχουν ντουλαπάκι που κλειδώνει, πακέτο ήχου και κλιματισμού, καθώς και πανοραμική γυάλινη οροφή –πλην του Cabrio. Τέλος, θα διατίθεται και το πακέτο Xclusive που σημαίνει σπορ δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα με γκρι ραφές, δερμάτινη επένδυση στο γείσο του πίνακα οργάνων, ρολόι και στροφόμετρο, πατάκια BRABUS και διακριτικά Xclusive στο αμάξωμα.

Στη Γερμανία, το Smart ForTwo BRABUS θα ξεκινάει από τα 19.710 ευρώ.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της smart, εδώ!

[Πηγή smart]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube