DS: Πρώτο teaser για το SUV

DS: Πρώτο teaser για το SUV

Το αφεντικό της premium μάρκας του groupe PSA έβγαλε επίσημα μια φωτογραφία στο τιμόνι του SUV που θα λανσάρει η DS σε μερικές εβδομάδες.

Ύστερα από το διαχωρισμό της από τη Citroën το 2014, το σικ κομμάτι της PSA αρκέστηκε μόνο στο ανασχεδιασμό των DS 3, 4 και 5 για να σηματοδοτήσει την διαφοροποίησή της από τις «σαρδέλες».

Απέναντι σε αυτόν τον ψευτονεωτερισμό, η αυτόνομη πια DS είδε τις πωλήσεις της να κάμπτονται (κατά 12,7% το 2016 στην Ευρώπη), κάτι το αναμενόμενο.

Αλλά βλέποντας την σύγχρονη γκάμα της DS, βλέπουμε στον ορίζοντα πως υφίσταται εξέλιξη. Τα νέα λανσαρίσματα είναι επιτέλους προ των πυλών, αρχής γενομένης με δύο SUV. Και πριν δούμε το δεύτερο, ένα μοντέλο πόλης για το 2018, η DS θα αποκαλύψει το 2017 ένα κόμπακτ μοντέλο που θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη του με το Peugeot 3008. Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση των δοκιμών και μάλιστα φορώντας το αμάξωμα παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το DS 4 Crossback 1.6 BlueHDi 120 EAT6

Έτσι, η DS μας προσκαλεί επίσημα να μπούμε στην καμπίνα με αυτή τη φωτογραφία και τον Yves Bonnefont, επικεφαλής της εταιρείας, στο τιμόνι. Φυσικά, η φωτογραφία δεν μας αποκαλύπτει και σπουδαία πράγματα, οπότε αναμένουμε για περισσότερα στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο ή αυτό της Σανγκάης τον Απρίλιο.

Το μόνο καταφανές στοιχείο είναι μάλλον κοινότοπο. Η επένδυση της πόρτας που αποκαλύπτει μια επίστρωση με ρόμβους, προκειμένου να δημιουργήσει φαινόμενο καπιτονέ. Με δέρμα μάλιστα και με αέρα πολυτελείας, που αποδεικνύει (αν και δεν χρειαζόταν) ότι η DS θα συνεχίσει να φροντίζει ιδιαίτερα το φινίρισμά της για να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μοντέλα του groupe PSA.

Στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία, σημειώνεται ότι ο Bonnefont «δοκιμάζει την ανάρτηση της DS του 21ου αιώνα». Και δεν θα είναι αυτή που εξελίσσει η Citroën, που αναμένεται να έχει υδραυλικές διαβαθμίσεις. Εδώ, θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα με κάμερα που διαβάζει το δρόμο, όπως συμβαίνει στο Magic Body Control της Mercedes-Benz.

Προηγμένες τεχνολογίες και φροντισμένο φινίρισμα. Για να δούμε… H DS ετοιμάζεται να χτυπήσει δυνατά το premium κομμάτι της αγοράς;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube