Moto GP: Με σοβαρά κατάγματα στο νοσοκομείο το Tito Rabat

Moto GP: Με σοβαρά κατάγματα στο νοσοκομείο το Tito Rabat

H βροχή στο Silverstone έγινε αιτία πολλαπλών πτώσεων στο FP4.

Χάος στο στο FP4 του MotoGP στο Silverstone. Η βροχή που ξέσπασε λίγο πριν την εκκίνηση του Q1 των κατατακτήριων έγινε αιτία να έχουμε στην ίδια στροφή πολλές πτώσεις αναβατών με σοβαρότερη αυτή του Tito Rabat. 
Μάλιστα ο Tito ήταν τόσο άτυχος που δεν τραυματιστηκε από τη δική του πτώση, αλλά από την πτώση του Franco Morbidelli, όταν χτυπήθηκε από την μοτοσικλέτα του τελευταίου που επίσης έπεσε. 

Οι γιατροί έφτασαν επί τόπου, στο FP4 βγήκε κόκκινη σημαία και το session σταμάτησε. Ο αναβάτης της Avintia μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε αξονική και διαγνώστηκε με «πολλαπλά» κατάγματα στο δεξί πόδι του, που περιλαμβάνουν σπασμένη κνήμη και περόνη, αλλά και το μηριαίο οστό. 

Μιλώντας στο Movistar TV στο Silverstone, ο γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρι, έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση του Rabat : «Eίναι ήρεμος και η νευρολογική εξέταση ήταν φυσιολογική, αλλά υπάρχουν ανοικτά κατάγματα σε πολλά σημεία, στον μηρό, την κνήμη και την περόνη.  Είναι σοβαρός τραυματισμός. Η ζωή του δεν κινδυνεύει καθόλου, αλλά είναι αλήθεια ότι ο τραυματισμός που έχει είναι ανησυχητικός. Τα επόμενα βήματα είναι να σταθεροποιήσουμε τον ασθενή και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο θρομβοεμβολισμού. Η ζωή του δεν κινδυνεύει. Τον έχουμε σε καταστολή υπό την επίρρεια ισχυρών αναλγητικών καθώς ο πόνος είναι αφόρητος.»


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube