World Car of the Year 2018 το Volvo XC60

World Car of the Year 2018 το Volvo XC60

Δεύτερος τίτλος για τη Volvo φέτος, μετά από αυτόν του XC40 που ψηφίστηκε πρόσφατα Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Στην Έκθεση της Γενεύης, στην αρχή του μήνα, το Volvo XC40 είχε καταφέρει να κερδίσει τα SEAT Ibiza και BMW 5 Series για να ανακηρυχθεί Εuropean Car of the Year 2018. Tώρα, στην Έκθεση της Ν. Υόρκης, ανακοινώθηκε πως η Volvo είχε μια δεύτερη επιτυχία.

Το νέο XC60 επικράτησε μεταξύ άλλων του Mazda CX-5 και του Range Rover Velar για να ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Είναι η πρώτη φορά που ένα Volvo παίρνει αυτόν τον τίτλο.

Πέρσι, ο τίτλος είχε απονεμηθεί στην Jaguar F-Pace, που είχε καταφέρει να κερδίσει τελικά το Audi Q5. Φέτος, το XC60 είχε να αντιμετωπίσει 34 άλλα νέα μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018

«Είμαι ευχαριστημένος που βλέπω να αποδίδουν οι επενδύσεις της εταιρείας μας σε προϊόντα», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo CEO. «Έχουμε απέναντί μας σκληρούς ανταγωνιστές, όμως αυτό το βραβείο του XC60 δείχνει ότι η Volvo έχει το σωστό συνδυασμό σχεδίασης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, που αρέσει σε πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Για να γιορτάσει, η Volvo εκθέτει από δύο εκδόσεις των βραβευμένων μοντέλων της στη Νέα Υόρκη, αμφότερα στο επίπεδο εξοπλισμού Inscriprion.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Volvo XC60 D5 AWD

Τα βραβεία World Car Awards απονέμονται από μια επιτροπή 82 δημοσιογράφων αυτοκινήτου, βάσει των προσωπικών εντυπώσεων που αποκομίζουν οι κριτές οδηγώντας τα υποψήφια αυτοκίνητα.

Δεν λαμβάνονται υπόψη νούμερα πωλήσεων ή άλλες μετρήσιμες μεταβλητές. Το μόνο στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη είναι η διαθεσιμότητα του μοντέλου προς πώληση σε δύο τουλάχιστον ηπείρους, για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την τελετή της απονομής των βραβείων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube