VW Group: νέοι επικεφαλής R&D και design

VW Group: νέοι επικεφαλής R&D και design

O Ulrich Eichhorn επιστρέφει στη VW ως επικεφαλής Έρευνας & Εξέλιξης, ενώ ο Michael Mauer της Porsche γίνεται υπεύθυνος σχεδίασης του Ομίλου.

Το VW Group προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στελεχών καθώς η υπόθεση “dieselgate” βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

O CEO του ομίλου, Matthias ller, έχει χαρακτηρίσει το πολύκροτο σκάνδαλο εκπομπών ως «καταλύτη αλλαγών» – και οι αλλαγές αυτές συνεχίζονται.

Ο Ulrich Eichhorn (φωτ. επάνω) επιστρέφει στη VW ως ο νέος επικεφαλής Έρευνας & Εξέλιξης (R&D), στη θέση του Ulrich Hackenberg που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο Eichhorn ήταν επικεφαλής R&D της VW το 2000-2003, πριν πάει στην Bentley ως μέλος του ΔΣ. Το 2012 είχε διοριστεί και γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών Αυτοκινήτου (VDA).

O Michael Mauer (φωτ. κάτω) θα διαδεχτεί επίσημα τον Walter de’Silva ως επικεφαλής σχεδίασης του Group VW, θέση που θα έχει παράλληλα με την τωρινή του, του αρχισχεδιαστή της Porsche. O Mauer ξεκίνησε την καριέρα του στη Mercedes-Benz το 1986, πριν πάει στη SAAB το 2000 και στην General Motors Europe το 2003. Είναι στην Porsche από το 2004, έχοντας την ευθύνη, μεταξύ άλλων, για τη σχεδίαση της Cayenne, της Panamera και της 918 Spyder.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού concept cars της Audi, Ralf Gerhard-Willner, τοποθετήθηκε υπεύθυνος ανάπτυξης της «σπονδυλωτής εργαλειοθήκης» (modular toolkit) της VW, που αποτελεί βασικό τομέα της νέας στρατηγικής του ομίλου.

Ο νυν επικεφαλής παγκόσμιων υπηρεσιών, Fred Kappler, πήρε και τη θέση του διευθυντή πωλήσεων, ενώ ο Wolfram Thomas τοποθετήθηκε στη θέση του υπεύθυνου παραγωγής του ομίλου.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, ο ller είπε: «Αυτές οι δομικές αλλαγές επιταχύνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, μειώνουν την περιπλοκότητα και αυξάνουν την αποδοτικότητα. Το ΔΣ του Ομίλου μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα στα πρωταρχικά ζητήματα του μέλλοντος, να διαφυλάξει τις συνέργειες ανάμεσα στις μάρκες και να αναπτύξει περαιτέρω τη συνολική στρατηγική.

«Η ομάδα που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης του CEO έχει σχεδόν συμπληρωθεί από εξαιρετικούς συναδέλφους που έρχονται από μέσα ή έξω από το Group για να πάρουν τις νέες τους θέσεις.

«Επικεντρωνόμαστε ειδικά στις τεχνολογικές αλλαγές που επηρεάζουν το μέλλον της αυτοκίνησης – από τον εξηλεκτρισμό έως τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση και τον μετασχηματισμό του αυτοκινήτου. Η νέα μας, σφιχτή δομή θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε το σημαντικό δυναμικό της Εταιρείας μας, τις μάρκες και τους υπαλλήλους της, με σπουδαία αποτελέσματα. Θα δούμε ταχύτερη λήψη αποφάσεων και πιο αποδοτικές δράσεις».

Όλοι οι νέοι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube