Χαρούμενα 50ά γενέθλια, υπέροχη Lamborghini Countach!

Χαρούμενα 50ά γενέθλια, υπέροχη Lamborghini Countach!

Ακόμα και μετά από πέντε δεκαετίες, η Lamborghini Countach φαντάζει ακόμα σαν να κατέφτασε από το μέλλον.

Η παραγωγή της Lamborghini Countach ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1974 και διήρκησε 16 ολόκληρα χρόνια. Μη σε ξεγελά η μεγάλη χρονική διάρκεια, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα όχημα μαζικής παραγωγής, 

Μόλις 1.999 Lamborghini Countach κατασκευάστηκαν εκείνη την περίοδο. Είχαν όμως τεράστιο αντίκτυπο σε ολόκληρη την αυτοκίνηση. Κι όλα ξεκίνησαν με την πράσινη Countach του 1974 που βλέπεις εδώ, την πρώτη που συναρμολογήθηκε ποτέ.

Η Lamborghini έκανε πράξη το «έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου»

Lamborghini Countach

Για να γιορτάσει τη σημαντική επέτειο, η Lamborghini έφερε την LP 400 πίσω εκεί όπου γεννήθηκε. Η γραμμή παραγωγής είναι ακόμα ενεργή στην ίδια τοποθεσία στη Sant'Agata Bolognese, αν κι έχει αλλάξει στο πέρασμα των ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Countach μπορεί να γίνει δική σας με €194.99

Για αυτό, η ιταλική εταιρεία κυκλοφόρησε παλιές φωτογραφίες, που δείχνουν πώς συναρμολογούνταν οι LP 500 και LP 5000. Τα μεταγενέστερα μοντέλα αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία της συνολικής παραγωγής Countach.

Lamborghini Countach

Η Lamborghini μάλιστα πραγματοποίησε μια φωτογράφηση «γιαγιάς-εγγονής» με τη Revuelto. Αν και σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά στον κόσμο της αυτοκίνησης μέσα σε 50 χρόνια, και τα δύο μοντέλα εξακολουθούν να φορούν V12. Και τα δύο είναι βαμμένα σε έντονο πράσινο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 5χρονος οδηγεί Lamborghini Revuelto πάνω από τα 310 [video]

«Είμαστε περήφανοι που εξακολουθούμε να παράγουμε τα υπεραυτοκίνητά μας στο μέρος όπου γεννήθηκε η Countach», δήλωσε ο Ranieri Niccoli, υπεύθυνος παραγωγής.

Lamborghini Countach

Η αρχική LP 400 κατασκευάστηκε από το 1974 έως το 1978 και ξεχωρίζει για την έλλειψη προεκτάσεων στα φτερά. Αυτές ενσωματώθηκαν στην LP 400S, ώστε να χωρέσουν τα θηριώδη ελαστικά της Pirelli.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται η Lamborghini Countach του Λύκου της Wall Street

Κατασκευάστηκε από το 1978 έως το 1982, οπότε η LP 5000S μπήκε στο προσκήνιο. Μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπη με την LP400 S, αλλά ο V12 είχε μεγαλώσει στα 4,8 lt.

Lamborghini Countach

Η 5000S Quattrovalvole ακολούθησε από το 1985 έως το 1988, με ακόμη μεγαλύτερο κινητήρα και περισσότερη ισχύ. Η Lamborghini Countach μάς αποχαιρέτησε το 1990 με την έκδοση 25th Anniversary, από την οποία κατασκευάστηκαν 658 αυτοκίνητα.

«Σήμερα, η παραγωγή μας είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το 1974», δήλωσε ο Niccoli. «Αλλά παντρεύει τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες με τις άριστες χειρωνακτικές δεξιότητες των τεχνικών μας, δίνοντας το έναυσμα για το λεγόμενο Manifattura Lamborghini Next Level».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube