Το θρυλικό Heuer του Steve McQueen τώρα με κάσα από carbon [videos]

Το θρυλικό Heuer του Steve McQueen τώρα με κάσα από carbon [videos]

Μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής του εμβληματικού TAG Heuer Monaco, με τεχνολογία… πολύ F1!

Με ρολόγια όπως τα Carrera, Monza και Formula 1, η TAG Heuer στοχεύει παραδοσιακά στους φαν του αυτοκινήτου και των αγώνων.

Το TAG Heuer Monaco είναι επίσης ένα εμβληματικό ρολόι με αναφορές στους αγώνες αυτοκινήτων, όμως τώρα η ελβετική φίρμα πάει το πράγμα ακόμη παραπέρα.  

Η νέα έκδοση του ρολογιού αυτού, που παρουσιάστηκε στη μεγάλη έκθεση ρολογιών και κοσμημάτων Baselworld στην Ελβετία, είναι βασισμένη στο μοντέλο που έγινε γνωστό από τον Steve McQueen στο Le Mans (φωτ. κάτω). Μόνο που στη θέση της μεταλλικής κάσας έχει μια από σφυρήλατο ανθρακόνημα.

Το ειδικό αυτό μοντέλο είναι προϊόν συνεργασίας της TAG Heuer με την Bamford, η οποία είναι γνωστή για την εξατομίκευση που κάνει σε ακριβά ρολόγια. Η πανάλαφρη τετράγωνη κάσα των 39 mm είναι φτιαγμένη από το ίδιο σφυρήλατο CFRP που χρησιμοποιεί και η Lamborghini στα μοντέλα της.

Όπως στο ορίτζιναλ Monaco, η κορόνα είναι αριστερά, για να μην πιάνεται στα αγωνιστικά γάντια. Το καντράν είναι μαύρο, με τις μπλε ενδείξεις και τους μπλε δείκτες, που χαρακτηρίζουν τα Bamford. O αυτόματος μηχανισμός του χρονογράφου είναι ο Calibre 11 της TAG Heuer και το ρολόι φοριέται στο χέρι με ένα μαύρο λουράκι από δέρμα κι ελαστικό.

Στο καντράν υπάρχει μόνο η φίρμα Heuer, χωρίς το TAG, όπως στα ρολόγια της φίρμας από το 1860 που την ίδρυσε ο Edward Heuer μέχρι το 1985 που την εξαγόρασε η Techniques d’ Avant Garde του Σαουδάραβα Mansour Ojjeh, χορηγού και μετέπειτα μεγαλομετόχου της McLaren.

H TAG Heuer ήταν παλιότερα ο επίσημος χρονομέτρης της Formula 1 και σήμερα είναι μεγάλος χορηγός της Aston Martin Red Bull Team. Οι δεσμοί της με το αυτοκίνητο κρατούν από παλιά, κι εκτός από τον Steve McQueen έχει χρησιμοποιήσει ως πρεσβευτές της τον επίσης ηθοποιό-αγωνιζόμενο Patrick Dempsey, αλλά και τον μεγάλο Ayrton Senna.  

[Πηγή: TAG Heuer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube