Τα κινέζικα Volvo καλύτερα από τα ευρωπαϊκά;

Τα κινέζικα Volvo καλύτερα από τα ευρωπαϊκά;

Όπως λέει η Volvo, σε εσωτερική έρευνα ποιότητας, τα κινεζικά Volvo σκοράρουν καλύτερα απ’ ό,τι αυτά που κατασκευάζονται στη Γάνδη, στο Βέλγιο.

H κουβέντα ξεκίνησε από την απόφαση της Volvo να διαθέσει το Volvo S60L, που κατασκευάζεται στην Κίνα, από το 2015 στην αμερικανική αγορά.

Η σουηδική εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να ικανοποιήσει την αγορά των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα μπορούν να είναι και ποιοτικά. Βέβαια, το άγχος της Volvo να πείσει τους Αμερικανούς, είναι διότι τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο του Chengdu έχουν σαφώς μικρότερο κόστος κατασκευής, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος ανά μονάδα. Αλλά και χαμηλότερη τιμή αγοράς που δημιουργεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Επιβεβαιώνοντας καλοκαιρινή αναφορά του Reuters, ο Alain Visser, ανώτατο στέλεχος του μάρκετινγκ της Volvo είπε στην Automotive News, δύο εβδομάδες πίσω στο Mondial de l’ Automobile, στο Παρίσι, ότι το κινεζικό S60L θα ντεμπουτάρει στις ΗΠΑ το δεύτερο μισό του 2015. Να θυμίσουμε ότι το S60L διαθέτει επιμηκυμένο μεταξόνιο που φτάνει τα 2,86 m, μήκος που αντιπροσωπεύει μια αύξηση κατά οκτώ πόντους σε σχέση με το στάνταρ S60. Μια αύξηση που έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τα πόδια των πίσω επιβατών.

«Πιστεύουμε ότι το S60L θα μπορούσε να είναι παίκτης-κλειδί», είπε ο Visser στην Automotive News. Και τούτο παρά τα μόλις 5.000 κομμάτια που σχεδιάζουν να εισάγουν το 2015 και που αποτελούν το 20% των στάνταρ S60 που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Ο Visser σημείωσε ακόμη ότι οι ντίλερ της Volvo έκαναν τεστ σε ομάδες καταναλωτών που «ξετρελάθηκαν» με το κινεζικό S60L και το δυναμικό του σε επιπλέον εξοπλισμό και άνεση, αλλά και για την ποιότητά του. Προς επίρρωση των λεγομένων του Visser, άλλο ανώτατο στέλεχος της Volvo δήλωσε ότι, σε εσωτερική έρευνα ποιότητας, το κινεζικό S60L πέτυχε καλύτερη βαθμολογία από το βελγικό S60 που κατασκευάζεται στη Γάνδη,.

Η Volvo υπολογίζει ότι αν όλα πάνε καλά με την υποδοχή του κινεζικού S60L στις ΗΠΑ, θα μπορέσει να διαθέσει και άλλα μοντέλα της που κατασκευάζονται στην Κίνα στην αμερικανική αγορά, αλλά και στην Ευρώπη.

[Πηγή Automotive News]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube