Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα της φετινής ανάβασης του Goodwood [video]

Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα της φετινής ανάβασης του Goodwood [video]

To Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood έριξε την αυλαία του, φιλοξενώντας μια σειρά από εντυπωσιακά, πρωτότυπα και αν μη τι άλλο γρήγορα μοντέλα. Πάμε να δούμε ποια από αυτά έσπασαν τα χρονόμετρα.

Subaru GL Family Huckster

Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου και όχι μόνο, αθλητισμού, με τη φημισμένη ανάβαση να αποτελεί το κορυφαίο event της εκδήλωσης. Μια ανάβαση που αποτελεί πόλο έλξης ακόμα και για αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Έτσι λοιπόν και φέτος, οι μονομάχοι βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνσης, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στο κοινό. Ένα κοινό που είδε να αγωνίζονται μεταξύ άλλων παλιά μονοθέσια και αγωβιστικά, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες εταιρειών με μακρά παράδοση στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πατήσουμε το γκάζι και να δούμε τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του φετινού Goodwood


10. Lotus-Cosworth 77: 49,86”
H παράσταση αρχίζει με ένα όχι και τόσο καινούργιο μοντέλο. Πρόκειται όμως για μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα το αυτοκίνητο το οποίο εξέλιξαν από κοινού οι μηχανικοί της Lotus με τον Colin Chapman. Φορά έναν V8 κινητήρα της Cosworth και αποδίδει 465 ίππους. Μην απορείτε λοιπόν για το πως ο Nicholas Padmore ολοκλήρωσε την ανάβαση σε 49,86”!

Lotus Cosworth 77


9. Ford Puma Rally1: 49,82 
Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το Goodwood προσφέρει ειδική διαδρομή, προκειμένου να αναμετρηθούν τα αυτοκίνητα που προορίζονται για Ράλι. Το συγκεκριμένο Ford Puma όμως, δήλωσε συμμετοχή στην ασφάλτινη ανάβαση και τα αποτελέσματα το δίχως άλλο ήταν εξαιρετικά! Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε το 2022, με τον 1.600άρη κινητήρα να αποδίδει 385 ίππους. Πίσω από το τιμόνι του στην ανάβαση, βρέθηκε ο οδηγός της Ford M-Sport, Adrian Formaux.

Ford Puma Rally1


8. Nissan Skyline GTR R32 Group A: 48,91”
Ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχουν πολλά αγωνιστικά, τόσο εμβληματικά όσο το Nissan Skyline GT-R R32. Το παλμαρέ των επιτυχιών του πλούσιο, καθώς μετά το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία το 1993, κέρδισε τις 24 ώρες στην πίστα του Spa-Francorchamps. Πήρε επίσης τρία πρωταθλήματα στο αυστραλιανό πρωτάθλημα Group A. Η αρχική ισχύς του έφτανε τους 550 ίππους, σήμερα όμως είναι σχεδόν διπλάσια, προσεγγίζοντας τους 1.000. Κάπως έτσι λοιπόν έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που ολοκλήρωσε τη φετινή ανάβαση σε λιγότερο από 49”.

Nissan Skyline GTR R32 Group A


7. Czinger 21C: 48,83”
Στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, το Czinger 21C κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής που συμμετείχε στην ανάβαση. Η αλήθεια είναι πως είχε όλα τα φόντα να το κάνει. Twin-turbo V8 με 1.250 ίππους…

Czinger 21C Goodwood


6. Alpine A110R Pikes Peak: 48,19”
Ένα αυτοκίνητο που η Alpine δημιούργησε αποκλειστικά για τις αναβάσεις. Αφού λοιπόν πήρε το βάπτισμα στην επίσης ξακουστή ανάβαση του Pikes Peak βρέθηκε στο Sussex. Εκεί όπου ο οδηγός Ράλι Raphael Astier, σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο της διαδρομής.

Alpine A110R Pikes Peak


5. Porsche 911 GT3 Cup: 48,05”
Πισταδόρικη μεν, με πολύ καλά αποτελέσματα και στο δρόμο δε! Ο 4λιτρος flat-six κινητήρας της αποδίδει 485 ίππους. Πέραν της ιπποδύναμης όμως, ο  Βρετανός οδηγός James Wallis, είχε στη διάθεσή του ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, που του επέτρεψε να φέρει το γερμανικό μοντέλο ακριβώς στη μέση της κατάταξης.

Porsche 911 GT3 Cup Goodwood


4. Subaru GL Family Huckster: 47,50”
Κατά δημοσιογραφική υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε πως μιλάμε για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Η Subaru, εξέλιξε το συγκεκριμένο μοντέλο, αποκλειστικά για την ανάβαση του Goodwood. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε το 2022, διαλύοντας τον ανταγωνισμό. Δύο χρόνια αργότερα, έδειξε πως παραμένει αρκούντος γρήγορο, καθώς πριν ο Travis Pastrana χάσει τον έλεγχο τερματίζοντας τη συμμετοχή του, μπόρεσε να γράψει τον τέταρτο χρόνο.

Subaru GL Family Huckster Goodwood


3. Gurney Eagle-Chevrolet FA74: 47,34” 
Τι κι αν ήταν ένα από τα παλιότερα μοντέλα που συμμετείχαν στην ανάβαση; Το μονοθέσιο της Formula 5000 του 1974 με τον V8 των 600 ίππων κέρδισε επάξια μια θέση στο βάθρο των νικητών. Για την ιστορία, πίσω από το τιμόνι του, βρέθηκε ο Michael Lyons.

Gurney Eagle-Chevrolet FA74 Goodwood


2. Subaru WRX: Project Midnight: 45,15”
H Subaru ήταν η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με δύο παρουσίες σε στην πρώτη δεκάδα. Κι όπως λένε, οι Ιάπωνες, το συγκεκριμένο WRX είναι το γρηγορότερο που κατασκευάστηκε ποτέ. Κάτω από το κάλυμμα, η Subaru τοποθέτησε έναν 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,0 lt, με 670 ίππους και 922 Nm έως τις 9.500 rpm. O Scott Speed λοιπόν, δεν είχε παρά να το οδηγήσει μια ανάσα από την κορυφή.

Subaru WRX Project Midnight


1. Ford SuperVan 4.2: 43,99”
Το ταχύτερο αυτοκίνητο της ανάβασης για το 2024 δεν είναι αυτοκίνητο αλλά βαν. Όχι όμως οποιοδήποτε βαν αλλά το θηρίο της Ford με τους 1.400 ίππους. Ο Romain Dumas, δοκιμαστής της Ford κάθισε πίσω από το τιμόνι του SuperVan 4.2 και ολοκλήρωσε την ανάβαση σε λιγότερο από 44”, κερδίζοντας επάξια την πρώτη θέση.

Ford SuperVan 4.2


Μέχρι το επόμενο Goodwood Festival of Speed καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα της φετινής ανάβασης σε δράση!   
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube