Στο ψυγείο οι νέες Alfa Romeo MiTo και Giulietta

Στο ψυγείο οι νέες Alfa Romeo MiTo και Giulietta

Η αντικατάσταση των δύο μικρότερων Alfa, των MiTo και Giulietta, δεν αποτελεί προτεραιότητα, λέει ο επικεφαλής της μιλανέζικης εταιρείας, Reid Bigland.

Οι MiTo και Giulietta πιθανότατα δεν θα έχουν άμεσο αντικαταστάτη, διότι δεν είναι «στο ίδιο επίπεδο με τις Giulia και Stelvio», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Alfa Romeo, Reid Bigland.

Μιλώντας στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, ο  Bigland είπε ότι η Giulietta και η MiΤo «θα μπορούσαν να παραμείνουν για το ορατό μέλλον», αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες Alfa, όπως Giulia και η Stelvio, που «βάζουν το οδηγό στο επίκεντρο» και είναι σε συμφωνία με τη νέα στρατηγική της εταιρείας.

«Είναι πολύ καλά αυτοκίνητα, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με την Giulia και τη Stelvio», είπε.

Ο Bigland σημείωσε επίσης ότι οι αποφάσεις για νέες Alfa θα μπορούσαν να μετουσιωθούν σε μοντέλα παραγωγής, με κύριο γνώμονα τη γοητεία που εξασκούν στο κοινό και ότι η MiΤo και η Giulietta ήταν πολύ ευρωπαϊκά επικεντρωμένες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo MiTo QV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDM-2 120 TCT

«Δεν φοβάμαι να το ανακοινώσω, αλλά εστιάζουμε λιγότερο στην Ευρώπη και περισσότερο παγκόσμια. Η ευρωπαϊκή αγορά εξετάζεται επίσης, αλλά ποντάρουμε ισχυρά στην Ασία και στη Βόρειο Αμερική. Στην Κίνα και στη Βόρειο Αμερική οι κόμπακτ κατηγορίες δεν έχουν ψωμί [πωλήσεις]».

Για το σκοπό αυτό, ο Bigland είπε ότι η επόμενη Αlfa Romeo θα είναι πιθανότατα ένα SUV, πάνω ή αμέσως από κάτω από τη Stelvio. Είπε επίσης ότι η απόφαση για το λανσάρισμα μελλοντικών Alfa θα λαμβάνεται καθαρά στη βάση του μεγέθους της κατηγορίας σε παγκόσμιο επίπεδο που αυτές θα κληθούν να ανταγωνιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180 AT8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210 PS Q4


Οι δύο μεγαλύτερες κατηγορίες για premium μοντέλα αυτή τυη στιγμή έχουν εκπρόσωπο με την Giulia και τη Stelvio και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας διαγκωνισμός για το ποιο μέγεθος SUV θα επιλεγεί για το τρίτο μοντέλο ης Alfa. Αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει απόφαση για το αν θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από τη Stelvio.

H υπόσχεση για έξι νέες Alfa Romeo «μας ξέφυγε λίγο», είπε ο Bigland που δεν επιβεβαίωσε άλλους, νέους στόχους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube