SEAT Ibiza, πρωταγωνιστής σε σινεμά και TV [video]

SEAT Ibiza, πρωταγωνιστής σε σινεμά και TV [video]

Η SEAT γιορτάζει τα 30 χρόνια του Ibiza, κάνοντας μια αναδρομή στο ρόλο του στο σινεμά και στην τηλεόραση.

Μπορεί το ισπανικό σουπερμίνι να μην είναι Aston Martin DB5 ούτε κάποιο άλλο από τα αυτοκίνητα του θρυλικού James Bond. αλλά όσο να ’ναι, μέσα στα 30 χρόνια εμπορικής καριέρας έχει αφήσει το αποτύπωμά του στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Πάνω από 500 εμφανίσεις σε τηλεόραση και κινηματογράφο συνιστούν αυτή τη στιγμή το βιογραφικό του SEAT Ibiza, όπου ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και φιλμ, όπως το Historias del Kronen (ισπανικό δραματικό φιλμ σε σκηνοθεσία Montxo Armendáriz), Carne Trémula («Καυτή Σάρκα» στην Ελλάδα, ισπανικό ρομαντικό δράμα του Pedro Almodóvar) και The Bourne Supremacy («Στη σκιά των κατασκόπων» στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Paul Greengrass από την ομώνυμη νουβέλα του Robert Ludlum).

Σύμφωνα με τον Alan Salvadó, λέκτορα ιστορίας του σινεμά στο πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, «καθώς είναι ένα αυτοκίνητο μακρού βίου, είναι λογικό να δημιούργησε μια ψυχολογία, όχι μόνο μεταξύ των οδηγών, αλλά και γενικότερα μέσα στην κοινωνία». Και πρόσθεσε, «Το περίεργο στην υπόθεση Ibiza είναι ότι δεν διαδραμάτισε ρόλους μόνο σε ισπανικές ταινίες, αλλά έκανε εμφανίσεις και σε άλλα ευρωπαϊκά σινεμά, όπως στης Γαλλίας και στης Ιταλίας».

[Πηγή SEAT μέσω worldcarfans] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube