Ρωσικό Χειμωνιάτικο Φεστιβάλ Ντριφτ: Δεκάδες παλιά Lada «διπλωμένα» [video]

Ρωσικό Χειμωνιάτικο Φεστιβάλ Ντριφτ: Δεκάδες παλιά Lada «διπλωμένα» [video]

Ντριφτάρετε με τη μηχανή του χρόνου, πηγαίνοντας μέχρι τη Ρωσία για να πάρετε μια ιδέα για το τι σημαίνει ρωσικό βασίλειο του ντίφτινγκ.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ρωσικής κοινότητας του ντρίφτινγκ πίνει νερό στο όνομα της παλιάς μπερλίνας της Lada. Ενός αυτοκινήτου με οικονομική πισωκίνητη φύση και πληθώρα ανταλλακτικών που κάνει την επιλογή να φαντάζει προφανής στη Ρωσία.

Αλλά ακόμα κι έτσι, το να μαζευτούν δεκάδες Lada, στον ίδιο χρόνο για να ντριφτάρουν όλα μαζί, αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο, μια βουτιά στο παρελθόν. Τότε, πίσω στα 70s, όπου κυριαρχούσαν στους δρόμους της σοβιετικής Ρωσίας τα VAZ 2101, τα πρώτα μοντέλα της AvtoVAZ πάνω στο FIAT 124. Ένα ταξίδι, λοιπόν, που μας φέρνει 50 χρόνια πίσω για να ξαναθυμηθούμε τα «Zhiguli» ή «κόπεκ» από το καπίκι, όπως ήταν γνωστά στην εγχώρια αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lada vs Lada @ Climb Attack [video]

Με ισχύ στην δυνατή περίπτωση τα 85 άλογα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για ένα Lada 2101 μέχρι 2107 (Riva ή Nova σε κάποιες αγορές), όπως ήταν εκτός Σοβιετίας η ονομασία του, να πάρεις πόζες με γωνία σε στεγνό δρόμο –εκτός κι αν του έβαζες φωτιά με ένα φτιαγμένο ή μη μοτέρ 2EEK του Lampredi. Ωστόσο, ο θαυμαστός κόσμος του χειμώνα, εκμηδενίζοντας την πρόσφυση, όπως φαίνεται και από το κλιπάκι, δίνει την ευκαιρία στους οδηγούς να δούνε την… ουρά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ WTF! Στέισον Lada στέλνει για τσάι μια Porsche 911 [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R vs Lada Niva! Προσέξτε μην πάει το ποντάρισμα «κουβά»! [video]

Κι ενώ τα Lada του video πόρρω απέχουν από αυτό που ονομάζουμε σήμερα «σύγχρονο αυτοκίνητο», θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που πιστώνονται στο ενεργητικό αυτών των «αγροτικών» Lada ως μηχανών για ντρίφτινγκ. Το «λέει» και το video…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube