Πιάνει η Alfa Romeo Giulia τα 300; [video]

Πιάνει η Alfa Romeo Giulia τα 300; [video]

Κάποτε ήταν ένα μαγικό νούμερο, αποκλειστικά για σούπερκαρ. Μπορεί να το φτάσει η 4πορτη Quadrifoglio στη γερμανική άουτομπαν;

Αν αναλογιστείτε ότι η Ferrari 512 BB είχε 360 ίππους και η Giulia έχει 510, τα 300 km/h δεν δείχνουν άπιαστο νούμερο.

Το θέμα είναι: τα έπιανε όντως τα 300 η Ferrari πριν 35 χρόνια; Και τελικά, τα πιάνει σήμερα η Giulia Quadrifoglio;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Η Alfa Romeo πάντως ανακοινώνει την τελική ως 307 km/h. Και δεν τοποθετεί κόφτη στα 250 για να το παίξει καθωσπρέπει όπως οι Γερμανοί – και να τσιμπήσει και κανένα χιλιάρικο παραπάνω για να σου τον βγάλει.

Για να δώσουν λοιπόν μια τελική απάντηση στο… μείζον αυτό θέμα, οι τύποι πίσω από το κανάλι Cars on Autobahn” του YouTube έκαναν αυτό ακριβώς που ξέρουν να κάνουν: Πήραν μια Giulia Quadrifoglio και την πήγαν σε μια όχι πολυσύχναστη άουτομπαν.

Εγκατέστησαν, όπως φαίνεται και ένα VBox με GPS για να μετράει με ακρίβεια την ταχύτητα και να τη δείχνει στην ψηφιακή οθόνη του, έτσι ώστε να τη βλέπουμε κι εμείς. Και ξεκίνησαν. Από στάση, και μάλιστα από την αριστερή λωρίδα!

Μια ανοιχτή καμπή του δρόμου φόβισε τον οδηγό και τον ανάγκασε να κόψει λίγο στα 270, όμως στην ευθεία συνέχισε να πατάει, περνώντας αέρα δίπλα από αυτοκίνητα και φορτηγά. Μπρρρρ…

Τελικά η οθόνη έδειξε 295 πριν ο οδηγός μας πέσει σε κίνηση και βρει μπροστά του μια BMW X1 που πήγαινε με καμιά 180αριά χιλιόμετρα λιγότερα.

Το ερώτημα λοιπόν έμεινε αναπάντητο, αν και μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι, αν ο δρόμος ήταν άδειος, τα 300 ήταν μέσα στις δυνατότητες της Giulia.

Δείτε λοιπόν το video για να πάρετε και μια ιδέα του πώς επιταχύνει το σεντάν αυτό των 510 ίππων προς τα 300 km/h:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube