Λεωφορεία-τροχονόμοι κόβουν πρόστιμα στη Νέα Υόρκη [video]

Λεωφορεία-τροχονόμοι κόβουν πρόστιμα στη Νέα Υόρκη [video]

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι κλήσεις για παράνομη χρήση των λεωφορειολωρίδων κόβονται αυτόματα μέσω καμερών στα λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών.

Λεωφορεία-τροχονόμοι κόβουν πρόστιμα στη Νέα Υόρκη

Από το τέλος του περασμένου έτους, η πόλη της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί μια νέα διαδικασία για την επιβολή προστίμων στους οδηγούς που χρησιμοποιούν κατά παράβαση του ΚΟΚ τις λεωφορειακές λωρίδες, όπου επιτρέπεται να κινούνται αποκλειστικά τα λεωφορεία.

Χάρη στις κάμερες που είναι τοποθετημένες στα λεωφορεία που αποτελούν το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στις λεωφορειακές λωρίδες κινηματογραφούνται από αυτά τα λεωφορεία, με το υλικό να επεξεργάζεται και να αξιολογείται αυτόματα. Στη συνέχεια αποστέλλεται το πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Λεωφορεία-τροχονόμοι κόβουν πρόστιμα στη Νέα Υόρκη

Σύντομα, οι κάμερες στα νεοϋορκέζικα λεωφορεία θα εντοπίζουν και κόβουν κλήσεις και σε άλλα είδη τροχαίων παραβάσεων.

Αυτή η νέα συσκευή αυτόματης επιβολής προστίμων που τοποθετείται σε λεωφορεία της Νέας Υόρκης προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλους τύπους παραβάσεων. Έχοντας ήδη 450 κάμερες που θα αυξηθούν σε 1.000 μέχρι το 2024, θα επιτρέψουν τον εντοπισμό παράνομης στάθμευσης εμπρός ή στη μη ενδεδειγμένη απόσταση από στάσεις λεωφορείων, σε ποδηλατόδρομους ή ακόμα και σε διαβάσεις-ζέβρα. Τα πρόστιμα προβλέπονται από 50 έως και 250 δολάρια σε περίπτωση υποτροπής, δηλαδή σωρευτικών παραβάσεων.

Αρχικά, η αυτόματη επιβολή προστίμου τέθηκε σε εφαρμογή για να ωθήσουν τους οδηγούς των IX και των μη εξουσιοδοτημένων οχημάτων να μην εμποδίζουν την κίνηση των λεωφορείων στις ειδικές λωρίδες, καθυστερώντας έτσι τη διεκπεραίωση των υπηρεσιών τους. Αλλά η στόχος πλέον είναι να εκμεταλλευτεί ο δήμος της Νέας Υόρκης την ευκαιρία για να εντοπίσει και να επιβάλει πρόστιμα και σε άλλες τροχαίες παραβάσεις. 

[Πηγή Hell Gate NY]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube