Κόντρα Civic Type R vs Golf GTI Clubsport S [video]

Κόντρα Civic Type R vs Golf GTI Clubsport S [video]

Το Type R είχε κερδίσει το 5θυρο GTI Clubsport στο 400άρι. Παίρνει εδώ το 3θυρο Clubsport S το αίμα της VW πίσω;

Μιλάμε εδώ για τα δύο ταχύτερα προσθιοκίνητα καυτά χάτσμπακ του κόσμου, τελεία και παύλα.

Στην προηγούμενη κόντρα Type R με GTI, είχαμε βάλει απέναντι στο Honda το «απλό» Clubsport για να είμαστε πιο δίκαιοι, αφού ήταν 5θυρο σαν το Type R και όχι τόσο «ειδικού σκοπού» όσο το Clubsport S.

Όμως εδώ παίζεται το στέμμα του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου, οπότε το βρετανικό Auto Express αποφάσισε να αντιπαραθέσει τις κορυφαίες εκδόσεις των δύο μοντέλων: το GT με το Clubsport S, που αμφότερα έχουν ιπποδύναμη 310 PS.

Άλλωστε, αυτά ακριβώς τα μοντέλα είχαν αντιπαρατεθεί πρόσφατα στο Nurburgring Nordschleife, με το Golf να κερδίζει οριακά το Civic με χρόνο γύρου 7’ 49” 21 έναντι 7’ 50” 63 του Civic.

Να ανοίξουμε εδώ μια παρένθεση για να σας δώσουμε να καταλάβετε πόσο γρήγοροι είναι οι παραπάνω χρόνοι: Η Ferrari California είχε γυρίσει την πίστα των 20,8 km σε 7’ 56”, ενώ η επίδοση στην Πράσινη Κόλαση της (σημερινής) BMW M5 F10 στην έκδοση των 560 PS ήταν 7’ 55”!

Στην προηγούμενη κόντρα Type R vs GTI Clubsport, το Golf είχε καθυστερήσει στην εκκίνηση παρά το launch control, αλλά είχε φανεί να καλύπτει μέρος της διαφοράς προς το τέλος.

Είναι αυτό μια ένδειξη ότι το ελαφρύτερο και κατά 20 PS πιο δυνατό Clubsport S μπορεί να νικήσει το ιαπωνικό αντίπαλο δέος;

Δείτε το video που ακολουθεί και θα μάθετε ποιος είναι ο ξεκάθαρος νικητής:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube