Κι όμως, το σποτάκι έγινε χωρίς τη χρήση κομπιούτερ! [videos]

Κι όμως, το σποτάκι έγινε χωρίς τη χρήση κομπιούτερ! [videos]

Απίστευτο, αλλά στο θεαματικό video για διαφήμιση του Audi Q7 δεν χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία CGI!

Αυτό το εκπληκτικό video clip, που θα έλεγε κανείς ότι φτιάχτηκε ολόκληρο με Computer Generated Imagery, στην πραγματικότητα γυρίστηκε επιτόπου στη Φύση.

Ναι, πραγματικά: οι σύνθετες αντανακλάσεις, τα εντυπωσιακά χρώματα και διαγράμματα βιντεοσκοπήθηκαν όλα ζωντανά, πάνω σε ένα παγωμένο βουνό του Καναδά.

Το μυστικό βρίσκεται στον τίτλο του video: «Προβολή Μεγαλείου». Όλα τα εφέ δημιουργήθηκαν με τη χρήση προβολέων υψηλής έντασης.

Μια σειρά από προβολείς των 20.000 lumen πρόβαλαν τις εικόνες πάνω στο χιόνι, ακόμη και πάνω στον παγωμένο αέρα. Οι κάμερες συνέλαβαν αυτές τις εικόνες, όπως και εκείνες του ίδιου του αυτοκινήτου.

 

Η τοποθεσία που επέλεξε η Audi ήταν το Fortress Mountain στον Καναδά, με υψόμετρο 2.300 μέτρα. Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, η θερμοκρασία έπεσε έως και στους -25 βαθμούς Κελσίου, παγώνοντας όχι μόνο το χιόνι, αλλά και τον αέρα που γέμισε μικροσκοπικούς κρυστάλλους.

Στην Ελλάδα, το μεγάλο SUV της Audi διατίθεται με κινητήρα ντίζελ 3.0 TDI 272 ίππων (€86.100), ως ντίζελ-υβριδικό e-tron με μόλις 50 g CO2/100km και χωρίς τέλη κυκλοφορίας (€86.550), αλλά και στη θηριώδη έκδοση SQ7 των 435 ίππων με τα τρία τούρμπο (ένα ηλεκτρικό για χαμηλά και δύο συμβατικά σε σειρά για τις ψηλότερες στροφές). Ο tri-turbo κινητήρας μάλιστα είναι τόσο καλός που χρησιμοποιείται και στην πανάκριβη Bentley Bentayga. Όχι ότι το SQ7 είναι φτηνό, αφού κοστίζει στην Ελλάδα €140.800…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q7 3.0 TDI

 

Δείτε τώρα το διαφημιστικό video (επάνω), αλλά κι ένα δεύτερο video (κάτω) που δείχνει πώς γυρίστηκε το πρώτο:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube